Zestz
 
Food events voor het weekend en daarna
Categorieën: doen!

WinterParade aan Tafel (toert door heel Nederland)
De WinterParade aan Tafel, een variant op het zomerse theaterfestival de Parade, gaat tot en met 14 januari op tournee met de 120 meter lange ‘Tafel van de Idee’. Deze Tafel is eettafel en podium tegelijk, waarop acteurs, dansers, muzikanten en dichters hun kunsten vertonen. Ondertussen zorgt theaterkok André Amaro voor een diner. De Tafel reist tot en met 14 januari langs zeven steden in Nederland. Data en plaats: De Doelen in Rotterdam (15 t/m vr 16 december), Atrium Stadhuis Den Haag (17 t/m 18 december) Oude Kerk in Amsterdam (21 t/m 26 december) De Vasim in Nijmegen (28-30 december) Grote Kerk in Haarlem (4 en 5 januari), Klokgebouw in Eindhoven (6 en 7 januari) en Frisokazerne in Ede (14 januari).

Diner Dansant: Beggars Banquet (Rotterdam)
Bigfish Events maakt een vette knipoog naar deze economische tijden en organiseert op 22 december een Beggars Banquet. Hoewel bedelaar… Wie dit diner dansant (inclusief water, wijn, verse limo’s en bier) wil meemaken, telt 85 euro neer. O ja, eerst dineren, daarna dansen. En dat alles op een tijdelijke locatie in Rotterdam, die vooraf geheim wordt gehouden. Reserveer via [email protected] en je ontvangt daarna de naam van de locatie.

Culinaire ballonvaart boven de Alpen
Tijdens het ballonvaartfestival in Filzmoos in Oostenrijk (7 tot 14 januari) geeft ook het Nederlandse CuliAir luchtballonrestaurant van meesterkok Angélique Schmeinck en piloot Bas Spierenburg van BAS Ballon acte de présence. Volgens Schmeinck is mocht het festival nog niet eerder een culinaire ballon als deelnemer begroeten. Iedereen kan zich inschrijven voor deze bijzondere ballonvaart. Vervoer en overnachting zijn echter op eigen kosten.

All that wine… and jazz (Amsterdam)
Op zondagmiddag 15 januari is er een wijnproeverij in het Bimhuis in Amsterdam. Zeven kleine importeurs die hun wijnen rechtstreeks van de boer halen, laten dan zo’n 56 wijnen proeven. Tijdens de proeverij zou het zomaar kunnen zijn dat u op de achtergrond het Michael Moore Quartet zich hoort voorbereiden op het aansluitende concert dat om 17 uur begint.

Kindervoorstelling Kookeiland (Rotterdam)
Zondagochtend 15 januari speelt theatergroep Dries in het Rotterdamse theater Walhalla. Kok en Bedien werken al jaren in harmonie samen in restaurant De Stamppot. Elke dag is voor hen een plezierige dag. Totdat er Hoog Bezoek komt eten. http://www.theaterwalhalla.nl/productie.php?id=304

GNRLVD Societeit Culinair met Marjan Ippel (Baarn)
Vanaf januari 2012 worden de lunches in Kasteel Groeneveld onder de naam GRNVLD Societeit Culinair hervat. Op zondag 15 januari is er een lunch mét lezing van Zestz’ huisfoodtrendwatcher Marjan Ippel.

BBQatThePark (Arnhem)
Paddenstoelenhunter Edwin Flores van Casa Foresta organiseert op 21 januari weer een BBQatThePark. Locatie: Sonsbeekpark in Arnhem. Met warm vuur, BBQ, rookoven en warme dierenvelletjes om op te zitten, grillworsten, gerookte makrelen, paddenstoelensoep en een wijnbar met rode en witte wijn. Het is een do it yourself BBQ, waarbij er geen bediening is – alleen een BBQ man en een Wijn man. Kosten: € 25,- per persoon (incl. drank).

Young.delicious.diner (Amsterdam)
Culinair blad delicious. organiseert op donderdag 26 januari voor het eerst een diner voor zijn lezers tussen de 18 en 25 jaar. Locatie: Trouw, waar ooit kranten werden gemaakt, maar nu is getransformeerd tot een hippe bar, restaurant, club, expositie-ruimte en ontmoetingsplek. ‘Veel kleine gerechten, veel groente, om met je tafelgenoten te delen. Kortom: het nieuwe eten!’ aldus delicious.

Chocolate Club Party (Amsterdam)
In Club Lite Amsterdam vindt op zaterdag 4 februari de eerstvolgende Chocolate Club Party plaats. De Chocolate Club is een ‘“gezond” en “bewust” feest met een knipoog. In de media is het als volgt beschreven: “Geen partydrugs maar een shotje rauwe cacao. Geen alchohol maar gezonde drankjes. Geen vette hap maar rauwkost.

Nieuwe debatreeks over voedsel in Rode Hoed (Amsterdam)
Op 7 februari begint een nieuwe debatreeks in de Rode Hoed in Amsterdam, over de toekomst van de landbouw en ons voedsel. Hoofdsprekers bij de eerste avond zijn staatssecretaris Henk Bleker en schrijfster – docente – architect Carolyn Steel (boek ‘De hongerige stad’). De debatten worden in goede banen geleid door Felix Rottenberg.

[Foto: Boudewijn Bollman]

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer