Zestz
 
Food events voor het weekend en daarna
Categorieën: doen!

Chocolate Club Party (Amsterdam)
In Club Lite Amsterdam vindt op zaterdag 4 februari de eerstvolgende Chocolate Club Party plaats. De Chocolate Club is een ‘gezond’ en ‘bewust’ feest met een knipoog. In de media is het als volgt beschreven: ‘Geen partydrugs maar een shotje rauwe cacao. Geen alchohol maar gezonde drankjes. Geen vette hap maar rauwkost.’ [Foto: JanneM]

Vegetarische sterrenkookworkshop bij De Librije (Zwolle)
Stichting Variatie op de Kaart inspireert koks om aantrekkelijke vegetarische gerechten te ontwikkelen. Speciaal voor voor hobbykoks is er op 4 februari en 3 maart van 10-15.30 uur een vegetarische workshop bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Met Zestz-korting betaal je geen 150 maar 135 euro.

Sunday Market (Amsterdam)
Relaxen en shoppen tijdens de Sunday Market op zondag 5 februari. Op het Westergasfabriekterrein bieden oude bekenden en nieuwe ontwerpers hun unieke producten aan op het gebied van design, fashion, retro, kinderkleding, schilderijen, sieraden, keramiek… Proef verder van de hapjes uit verschillende internationale keukens.

Nieuwe debatreeks over voedsel in Rode Hoed (Amsterdam)
Op 7 februari begint een nieuwe debatreeks in de Rode Hoed in Amsterdam, over de toekomst van de landbouw en ons voedsel. Hoofdsprekers bij de eerste avond zijn staatssecretaris Henk Bleker en schrijfster – docente – architect Carolyn Steel (boek ‘De hongerige stad’). De debatten worden in goede banen geleid door Felix Rottenberg.

Symposium  ‘Amsterdam’s Next Foodsteps (Amsterdam)
Op 7 februari organiseert Food Academy voor de tweede keer het symposium Amsterdam’s Next Foodsteps. ANF 2.0 biedt een podium waar nieuwe verbindingen, contacten en initiatieven tot stand kunnen komen voor een mooier voedsellandschap. Op het programma staan 15 sprekers en vijf discussieleiders. 

Theater: De ins en outs van het gat in je hoofd (Amsterdam/Utrecht)
Emke Idema vindt eten raar. Dat we iedere dag dingen in een gat in ons hoofd stoppen en dat die dan verdwijnen. Dat we dat iedere dag doen zonder het vreemd te vinden. En dat we ook nog bij elkaar gaan zitten terwijl we het doen en dat we dat gezellig noemen. Ze vindt etende mensen ook ontroerend. Om uit te zoeken waarom precies doet ze kleine experimenten en maakt ze filmpjes, foto’s en tekeningen. De uitvoering van De ins en outs van het gat in je hoofd vindt plaats op 8, 9, 15, 16 en 17 februari.

Boerenmarkt (Rotterdam)
Op 3 maart strijken boeren neer in het Museumpark in Rotterdam. Voorlopig staan er dit jaar vier boerenmarkten gepland. De organisatie is in handen van Stichting Rotterdamse Oogst.

Lisette in Luilekkerland (Rotterdam)
Veggie in Pumps komt op 3 maart naar Kookpunt Rotterdam. Daar gaat Lisette bakken uit haar kookboek Lisette in Luilekkerland.

DiningCity Restaurant Week
Van 5 t/m 11 maart is weer de DiningCity Restaurant Week. Reserveren kan vanaf woensdag 8 februari 10.00 uur.

Workshop Wilde Voorjaarsgroente (Arnhem)
Paddestoelenkenner Edwin Florès van Casa Foresta voert je op 10 maart door het Sonsbeekpark te Arnhem. Het doel: op zoek gaan naar jonge wilde voorjaarsgroente. Duur van de workshop is zo’n 6 uur inclusief maaltijd en drank.

Circuit Culinair (Haarlem)
Op zondag 11 maart biedt de Philharmonie tijdens Circuit Culinair plaats aan toprestaurants uit de regio. Denk aan De Bokkedoorns en De Vrienden van Jacob. Samen met een goedgevulde slow-indoormarkt kunnen de zintuigen weer worden gestreeld. Nieuw dit jaar modeshows van diverse Haarlemse modebedrijven.

Food Film Festival (Amsterdam)
Na het succes van vorig jaar, kan een tweede editie van het Food Film Festival niet uitblijven. Op 16, 17 en 18 maart is het zover. De samenstellers hebben weer een selectie gemaakt van films en documentaires waarin voedsel in alle facetten wordt belicht.

Jenever Festival (Schiedam)
Op 17 en 18 maart herleven oude tijden in Schiedam tijdens de derde editie van het Jenever Festival. Het festival dat wordt georganiseerd namens de Nederlandse jeneverdistillateurs vindt plaats in het Jenever Museum in Schiedam.

Topchef-lunch (Amsterdam)
De deelnemers aan Topchef; De 12 provincies gaan in het nieuwe seizoen op zondag een lunch verzorgen. Deze wordt geserveerd in Restaurant VandeMarkt in Amsterdam. De eerste lunch is zondag 29 januari in het Topchef-restaurant in Amsterdam. Tot en met zondag 18 maart wordt ieder weekeinde, uitgezonderd de eerste zondag van maart, een lunch verzorgd door de verschillende deelnemers.

Eten bij Lonny (Zeist)
De uitbaters van het Indonesische restaurant Mooi Zeist gaan van 22 maart tot 22 april met vakantie. Lonny Gerungan neemt zolang het stokje over. Hij zal niet alleen achter de kachel staan, maar ook liederen ten gehore brengen.

HomeMadeMarket (Den Haag)
Op 1 april vindt van 11-17 uur in het Zeeheldenkwartier de HomeMadeMarket plaats. Taarten, koffie en ander lekkers om de marktdag ten volle te kunnen benutten. Vintage spullen, workshops, ecologische producten – en voor de kinderen allerlei activiteiten en een grote zweefmolen.

Kookpunt Foodmarket (Rotterdam)
Kookpunt Foodmarket biedt op 1 april van 12 tot 17 uur een ode aan Pasen met voorjaarsideeën en paasgebak. Oude bekenden, maar ook verse foodlovers zijn van de partij.

Taste of Amsterdam
Het culinaire festijn Taste of Amsterdam vindt in 2012 niet in het najaar maar in het voorjaar plaats. Van donderdag 31 mei tot en met zondag 3 juni. Locatie is ook nu weer het Amstelpark.

Grootse Wijnen, Kleine Importeurs (Aalsmeerderbrug)
Met 63 kleine zelfstandige importeurs was de tweede editie van Grootse Wijnen, Kleine Importeurs vorig jaar een groot succes. Dit jaar zal dit evenement voor de derde keer gehouden worden, op zondag 15 april en maandag 16 april georganiseerd door Perswijn.

The Cube (Milaan)
Vorig jaar landde het pop-up restaurant The Cube in Brussel. Nu doet het Milaan aan. Het futuristisch gebouw te midden van de klassieke architectuur van Milaan biedt in elk geval al visueel spectaculair. Geopend tot 26 april.

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer