Zestz
 
Culinair nieuws
in 21 foodbites
Categorieën: foodnieuws


Het verdere culinaire nieuws van deze week. Met o.a.: nieuwe restaurants noemen zich liever ‘bar’, koffie voor kleuters en Rijksmuseum wil eigen groente verbouwen.

-> Nieuwe restaurants noemen zich liever ‘bar’
Al dan niet dankzij de opnieuw toeslaande recessie is de horeca aan het informaliseren (als dat een woord is). Fun Dining in plaats van Fine Dining. En daarom noemen steeds meer nieuwe restaurants zich liever ‘bar’. Klinkt als: gezellig & laagdrempelig. (www.talkinfood.nl)

-> Koffie voor kleuters
In Australische en Amerikaanse koffiebars is een speciale kleuterkoffie zonder cafeïne een grote hit. De ‘babyccino’ bestaat uit gestoomde melk met een schuimkraag plus wat chocoladepoeder en wordt geserveerd in een espressokopje. (De Standaard)

-> Rijksmuseum wil eigen groente verbouwen
Directeur Wim Pijbes wil in de toekomstige tuinen van het Rijksmuseum een kas neerzetten. Hier moeten gewassen worden verbouwd die koks kunnen gebruiken in de keuken van het museumrestaurant. (Trouw)

-> Toekomstige artsen leven te ongezond
Studenten geneeskunde zouden een rolmodel moeten zijn voor de gezondheidszorg. Maar uit een studie blijkt dat ze veel te veel drinken en te ongezond eten. (NHG)

-> Parijse wijnmakers willen erkenning
In haar gloriedagen, in de 18e eeuw, kende Parijs vele wijngaarden. Die traditie willen wijnmakers herstellen, maar kenners halen hun neus op voor de paar wijnen die het gebied nu voortbrengt: het doet hun aan afbijtmiddel denken. Wijnbouwers doen nu inspiratie op in Londen. (Telegraph)

-> Bewaar je eten zonder koelkast, met no-tech
De koelkast is voor smaak en houdbaarheid van voedsel niet altijd de beste plek. Hoe dan? Met een zandbak voor worteltjes. (Bright)

-> Achterhoekse wijnschool van start
Het Graafschap College, AOC Oost en de Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers gaan gezamenlijk een wijnopleiding starten. De school is bedoeld voor ‘wijnboeren en -boerinnen uit het hele land’. (By The Grape)

-> Idee voor legbatterij met hersenloze kippen
Het is een bizar idee van een architectuurstudent: een legbatterij met hersenloze kippen. Zijn beweegreden? Zo ervaren de kippen tenminste niet de verschrikkingen van een legbatterij. (Wired)

-> De nieuwste app
De Stappie app toont waar in een stad ‘beer o’clock’, een eetaanbieding of een feestje met de nieuwste horeca te vinden is. Stappie wordt geïntroduceerd in de Amsterdamse horeca. De applicatie werd in september uitgerold in de horeca in Breda en Eindhoven. (HorecaInspiratie.nl en Misset Horeca)

Wat verder ter tafel komt:
> ‘Niet te veel waarde hechten aan voedselonderzoeken’
> Kremlin lanceert eigen wodkamerk
> Jonnie en Thérèse Boer maken weer winst met De Librije
> Paul de Leeuws kookobiografie ‘kHebjeLief na vijf dagen tweede druk
> Avansonderzoek: meeste bier niet glutenvrij
> Dr. Frank krijgt tv-show bij regionale omroep
> Steeds meer Britse restaurants moeten deuren sluiten
> 40 procent minder vleesbedrijven in België sinds 2000
> Britten hebben weer trek in ontbijt
> Internetslager geeft worst een gezicht
> Dierenvoedsel nu ook op gourmettoer

© Zestz / Ronald de Nijs 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email