Zestz
 
Dineren in een Brusselse tram
Categorieën: dining around, foodnieuws

Het heeft even geduurd, maar nu is het echt officieel: vanaf 2 maart rijdt tijdelijk een gastronomische tram door Brussel. Het is een van de hoogtepunten tijdens het themajaar ‘Brusselicious’, waarin de Belgische hoofdstad de gastronomie in de schijnwerpers plaatst.

Dineren in een tram? Kan dat?
De technische uitdagingen waren volgens het projectbureau dat de inrichting verzorgde ‘enorm’. Zo moet bijvoorbeeld het tafelservies indien nodig schokken kunnen opvangen. En om alle gasten maximaal te kunnen laten genieten van het uitzicht tijdens hun rondrit door de Brusselse straten, is gekozen voor afzonderlijke tafeltjes. Ook een bijna complete keuken ontbreekt niet. Inclusief vier combi-stoomovens, twee warmhoudladen, twee koelkasten, een inductiekookplaat (van sponsor Electrolux) en ook nog twee wijnkasten.

Sterrenkoks
Zes Belgische sterrenkoks hebben een nieuwe interpretatie gegeven aan verschillende klassiekers van de Belgische gastronomie. Vanzelfsprekend met veel aandacht voor de seizoenen en de kwaliteit van lokale producten. Alle menu’s worden achter het tramfornuis bereid door een ervaren traiteur. Het menu wisselt om de twee weken.

De prijs bedraagt 75 euro per persoon voor een driegangenmenu, twee glaasjes bubbels, twee glazen witte en twee glazen rode wijn, water. Reserveren voor de Tram Experience kan via visitbrussels.be.

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email