Zestz
 
Restaurants openen filialen aan strand
Categorieën: dining around, trendalert

Steeds meer restaurants beginnen een dependence aan zee, compleet met à la carte menu.
In Zandvoort aan Zee nemen professionele horecagelegenheden de plek in van eenvoudige strandtenten,’ schrijft NRC Next vandaag. Een ervan is het Amsterdamse Vooges. Een dependance heeft als voordeel dat je zo de stille zomertijden in de stad kunt compenseren.
Volgens eigenaar Rolf Vooges is de trend om uitgebreider te koken op het strand ingezet door nieuwe paviljoens in Bloemendaal aan Zee. Maar daar is het nu erg druk, en dus begon Vooges een restaurant in Zandvoort aan Zee. Want sateetjes en een bord friet op het strand? Dat kan ook anders, was zijn gedachte.
Dineren aan het strand wordt steeds populairder, zegt Hanneke Mel, voorzitter van de Standpachtersvereniging. ‘De kwaliteit van het strand verbetert. Strandgangers nemen geen genoegen meer met een frikandel.’ En dus biedt bijvoorbeeld Strandclub Wij in Scheveningen een à la carte-service.
Zandvoort aan Zee herbergt zelfs een bruine kroeg: Bruxelles. Dit is een dependance van het gelijknamige eetcafé in Haarlem. Maar ook hier trendy happen op de kaart: gamba’s en tonijnsushi.

Zie ook ‘Scheveningse strandpaviljoens luxer dan ooit’

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer