Zestz
 
Food events voor het weekend en daarna
Categorieën: doen!


Biologisch–vegetarische sushiworkshop (Amsterdam)
Joris Holtermans van Joricious Delicious geeft op 26 november en 18 december een workshop sushi maken met biologische en vegetarische ingrediënten. Bij de workshop wordt met zoveel mogelijk lokaal geproduceerde ingrediënten gewerkt. En bijzonder: volkoren rijst staat eveneens op het ingrediëntenlijstje voor de sushi’s.

Film ‘A Farm for the Future’ (Den Haag)
Op vrijdag 25 november wordt in het paviljoen van Eetbaar Park in het Zuiderpark (Den Haag) de BBC documentaire A Farm for the Future vertoond. Rebecca Hoskins wil de familieboerderij in Devon van haar gepensioneerde vader overnemen, maar met het oog op een toekomst zonder fossiele energie. Wat volgt is een persoonlijke zoektocht van een natuurfilmster en boerendochter naar de toekomst van onze landbouw en ons voedsel.

Stiltediner (Alkmaar)
Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november organiseert het Huis van Proeven een Tafel van Proeven, een vijfgangen diner in het huisatelier. Ditmaal staat de stilte centraal. Door je onder te dompelen in de stilte sta je meer open en ervaar je intenser wat voelt, ziet, hoort, ruikt en proeft. Samen stil zijn schept verbondenheid. Een avond waarin – op gezette tijden – gesproken en gezwegen wordt.

Marché Culinair (Apeldoorn)
Op zaterdag 26 november bundelen restaurants van het Raadhuisplein in Apeldoorn hun krachten om de gasten te verbluffen met een zesgangendiner. Ieder restaurant neemt tijdens Marché Culinair een gang voor zijn rekening. Het dessert zal gezamenlijk tot stand worden gebracht.

Bocuse lunch (Amsterdam)
In samenwerking met Paul Bocuse en cuisinier Alain Caron organiseert Slagerij Fred en Jolanda De Leeuw een vijfgangenmenu op zondag 27 november. Locatie: De Amsterdamse Club.

Week van de Friet (België)
Van 28 november t/m 4 december staat België in het teken van friet. De frituur (ofwel de snackbar) wordt een hele week op een positieve manier in de spotlight gezet. Een ‘koninklijke’ frietmobiel doet elke Vlaamse provincie aan en lokale ‘frituuruitbaters’ pakken op hun beurt uit met initiatieven.

Haagse Brug Walking Dinner (Den Haag)
Het Walking Dinner start op 30 november in het Museum Van Kleef met een rondleiding door het museum. Gevolgd door een ‘walk’ over de continenten. Hierbij worden onder meer een Vietnamees, Caribisch, Chinees, Turks, Frans en Nederlands restaurant bezocht.

Dining With The Stars
Van 28 november t/m 4 december kun je voor 55 euro bij een sterrenrestaurant van een vijfgangendiner genieten. je kunt nu al reserveren via www.diningwiththestars.nl.

Nationale antipakjesavond
Karin Luiten van Koken met Karin heeft 4 december uitgeroepen tot Nationale antipakjesavond. ‘Nu Sinterklaas met z’n pakjesavond nadert is het tijd om er eens bij stil te staan dat het in Nederland wel erg vaak pakjesavond is. Koken gebeurt immers in veel huishoudens met behulp van pakjes. En niet te vergeten zakjes, blikken, potten, stoombakjes en diepvriesdozen,’ aldus Luiten. Dat roept om actie! ‘Daarom is 4 december uitgeroepen tot Nationale Antipakjesavond. De avond waarop lekker eten voorop staat, helemaal zelfgemaakt.’ Aan de slag dus.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 11 december is in het Amstelpark te Amsterdam weer een Pure Markt. Op deze markt vindt u pure producten, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen u informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. U kunt uw aankopen ter plekke nuttigen of mee naar huis nemen.

Streekmarkt (Utrecht)
De volgende gezellige Streekmarkt in de Utrechtse Twijnstraat komt er aan. Op 11 december. Een mix van alles dat de Twijnstraat ondernemers te bieden hebben en het eerlijke aanbod van de Streekmarktkramen.

Tartufo & Barolo-diner (Amsterdam)
Tot 12 december wordt in Roberto’s Restaurant Hilton Amsterdam een Tartufo & Barolo-menu geserveerd. De geurige, witte truffel uit Alba in het Italiaanse Piëmonte speelt de hoofdrol in eenvoudige, aardse gerechten. Een unieke smaaksensatie voor culinaire fijnproevers en ‘volmaakt eetgeluk’, aldus directeur en naamgever van het restaurant, Roberto Payer.

KRSTMRKT (Groningen)
Op 17 en 18 december is er de Lokaal & Lekker KRSTMRKT in Groningen. Marktkramen in en rond de stadstuin van ‘t Feithhuis zijn gevuld met Groningse kazen, verse en gerookte vis, bijzondere paddenstoelen, escargots, witte aalbessenwijn, biologisch brood, homemade toetjes en nog veel meer. Alle ingrediënten komen uit de regio, vers van het land op je bord of in je glas.

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer