Zestz
 
Uitgebreide koker eet vooral Hollandse pot
Categorieën: trendalert

Wat bereiden de snelle koks en de uitgebreide koks? Hun menu’s blijken behoorlijk uiteen te lopen, zo blijkt uit onderzoek van Acxiom.
Acxiom onderzocht koks die een gerecht binnen 15 minuten op tafel hebben staan en koks die langer dan 45 minuten bezig zijn met het bereiden van het avondeten. Tot de eerste groep behoren vooral eenpersoonshuishoudens van 25-34 jaar, hbo en wo, zonder kinderen. Ook 65-plussers met een beneden modaal inkomen vallen onder deze groep. Zij wonen in een gehuurde flat of etagewoning in de stedelijke gebieden.
De huishoudens die langer dan 45 minuten koken, zijn vaak gezinnen met een gemiddeld inkomen waarbij man en vrouw beiden werken. Zij wonen in een gekocht vrijstaand huis, twee-onder-een-kapwoning of hoekhuis in een weinig stedelijk gebied.
De uitgebreide kok maakt gemiddeld vijf keer per week de zogenaamde Hollandse pot klaar: aardappelen, vlees en groente. De snelle kok zet slechts één keer per week zo’n gerecht op tafel. Hij geeft de voorkeur aan pasta, lasagna, pizza en patat.
De snelle koks kopen A-merken bij AH en heeft een Bonuskaart, de uitgebreide koker komt met name bij Edah en doet hier veel B-merken in de boodschappenmand.
Tot slot nog enkele andere verschillen: de uitgebreide koker heeft vooral hobby’s dicht bij huis (tuinieren, doe-het-zelven), terwijl zijn snelle collega zijn hobby’s vooral buitenshuis heeft (bioscoop, popconcert); het zijn ook meer ‘genieters’. De laatste groep kijkt minder tv (en als ze al kijken, stemmen ze af op de publieke omroepen) en leest onder meer Intermediair en Carp. De uitgebreide koks kijken veel tv (SBS 6, Nickelodeon) en lezen onder meer TipCulinair.

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer