Zestz
 
Oriëntaalse keuken zeer in trek
Categorieën: foodnieuws, trendalert

Aziatische restaurants zijn in Nederland erg populair, zo blijkt uit een onderzoek van het bedrijfschap Horeca en Catering.
In vergelijking met andere eetgelegenheden in de restaurantsector zijn Chinees-Indische restaurants het meest gewild, als we kijken naar bezoekersaantallen en bezoekfrequentie. Toch verwachten de onderzoekers dat het aantal Chinees-Indische restaurants zal dalen; de markt lijkt verzadigd. Andere eetgelegenheden met een Aziatische keuken, zoals Indiaas, Japans en Thais, zijn juist in opkomst.
Het totaal aantal Aziatische restaurants is de afgelopen tien jaar met ruim 16 procent gestegen tot 2.710 in 2005. De Chinees/Indische restaurants hebben hierin met 2.274 bedrijven het grootste aandeel. Dat zijn enkele van de bevindingen uit het deelsectorrapport ‘Aziatische restaurants in Nederland’, dat het bedrijfschap Horeca en Catering 23 januari presenteerde.
De belangstelling voor ‘exotische’ restaurants is te danken aan onder andere het aantal toegenomen buitenlandse vakanties, de steeds kleurrijker wordende Nederlandse samenleving en de globalisering in het algemeen, zeggen de onderzoekers. Ook de komende jaren zal de oriëntaalse, maar ook de mediterrane keuken populair blijven.
Het aantal Chinees/Indische restaurants daalt licht door de vergrijzing onder de ondernemers en de opvolgingsproblematiek, de opkomst van diverse andere buitenlandse keukens, het tekort aan vakbekwaam keukenpersoneel en de doorzettende schaalvergroting.

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer