Zestz
 
payday loans
Foodevents voor het weekend en daarna: Oogstdiner Uit je eigen stad
Categorieën: doen!

Oogstdiner Uit je eigen stad (Rotterdam)
Op 15 juni is het eerste oogstdiner van de Rotterdamse stadsboeren. Vooraf is er rondleiding door de kassen en over de toekomstige akkers. Daarna volgt een viergangendiner met wijn (kosten 40 euro). Sla, spinazie en fruit zijn in elk geval van eigen teelt, zo laten de stadboeren van Uit je eigen stad in de krant Metro weten. De rest van de ingrediënten komt van leveranciers uit de omgeving van Rotterdam. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel via [email protected].

Voorschoten Jazz Culinair
Op zaterdag 16 en zondag 17 juni organiseert Vereniging Centrum Horeca Voorschoten, op de Voorstraat het evenement Voorschoten Jazz Culinair. Achttien bands brengen hun muziek ten gehore en twaalf horeca ondernemers uit Voorschoten presenteren hun gerechten.

Benefietdiner voor documentaire ‘De keuken van Johannes’ (Amsterdam)
Op maandag 18 juni aanstaande geven tien Amsterdamse restaurants (A la Ferme, Beddington, Bordewijk, De Compagnon, Gebr. Hartering, Lastage, Restaurant As, Rijsel, Toscanini en Zuid-Zeeland) een benefietdiner. De opbrengst van de avond is voor de documentaire De keuken van Johannes. Het menu, bedacht door Johannes zelf, zal in elk van deze restaurants, met een eigen ‘twist’, geserveerd worden.

Eerste editie Rotterdam Bar Week
Nieuwe adressen ontdekken in de Maasstad. Dat kan tijdens de Rotterdam Bar Week. Van 25 tot en met 29 juni wordt er een uitgebreid programma aangeboden in de deelnemende veneus, waaronder special dining experiences, workshops en feesten maar ook fashion- en beauty evenementen. Het programma is vanaf mei op www.barweek.nl te vinden.

Swan Market XXL(Rotterdam)
Swan Market is een lifestylemarkt waar je helemaal los kunt gaan op interieur, mode, vintage, sieraden en accessoires en betaalbare kunst. Ook vind je er leuke kraampjes met kids design en bijvoorbeeld keramiek. Ook de maag wordt niet vergeten. Heb je na al dit shoppen trek gekregen dat zijn er ook nog stands met o.a. biologische producten en lekker eten en drinken. Zondag 15 juli is de XXL-editie.

Voor een maand (Maarssen)
RamonBeuk vierde in 2011 zijn 10-jarig jubileum als ondernemer, kok en schrijver met een eigen restaurant, Voor een maand. Het was zo’n succes dat hij dit jaar van 1 augustus tot 1 september herhaalt. Vanaf 1 juni kun je boeken.

New Food Fair (Amsterdam)
De vijftiende New Food Fair alweer. De volle lengte van de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk staat op 1 september weer in het teken van eten en drinken. Alle bedrijven die iets met eten en drinken te maken hebben zetten letterlijk de tafels en stoelen buiten. Met als extraatje deze keer: een 2ehandskeukenspullenmarkt op Herenmarkt (zijstraat vanaf café Harlem).

Food Night 2012 (Amsterdam)
Food Night vindt dit jaar op 2 september plaats op een nieuwe locatie: Meer en Vaart 175, aan de voet van de Sloterplas. Hoofdact vormen nog steeds de Street Food artiesten met lekkere hapjes en drankjes. De hele straat wordt ook gevuld met een bruisend cultureel programma voor jong en oud.
Muziek, dance, beelden kunst, straat artiesten en nog veel meer.

Le Cube daalt neer in Londen
Le Cube, het mobiele restaurant van Electrolux, was eerder te vinden in Brussel en Milaan. Nu daalt het neer in Londen. Tot en met 30 september koken hier 5 chefs, goed voor 8 Michelinsterren. Steeds kunnen slechts 18 mensen aan een tafel plaatsnemen.

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer