Zestz
 
payday loans
Gidsje: Markten van Parijs
Categorieën: Parijs tips

Geen betere plek om Parijzenaars, van alle rangen en standen, te spotten dan op een van de vele markten die de stad rijk is. Antiek-, boeken-, bloemen- en vooral (biologische) foodmarkten tref je er aan. In de open lucht, maar ook overdekt. Het handzame Engelstalige gidsje Markets of Paris zet er meer dan 100 op een rij, praktisch gerangschikt per arrondisement. Met steeds een vleugje geschiedenis en een sfeerbeschrijving.

Ook food halls
Het gidsje verscheen in 1996 en is nu geheel herzien en geactualiseerd. Het begrip ‘markt’ wordt hierin wel heel breed opgevat. Zo zijn ook de ‘food halls’ van chique warenhuizen als Bon Marché opgenomen. Maar gelukkig ook ‘gewone’ markten waar je voor zowel groenten en fruit als huis-, tuin- en keukenbenodigdheden terecht kunt.

Niet aanraken
Ook geven de auteurs tips voor het kopen van producten. Zelf iets pakken is veelal niet de bedoeling. Je wijst aan wat je wilt hebben. Tevens krijgt de lezer het advies om regelmatig terug te keren bij kramen, om zo een band met de marktkoopman of -vrouw op te bouwen. ‘Je zult merken dat je op een andere – lees: betere – manier geholpen wordt.’

Geopend op zondag
Voor diegene die trek heeft gekregen na het shoppen, biedt het gidsje een overzicht van brasserieën, ook weer ingedeeld per arrondisement. En nog zo’n handig overzicht: de markten die op zondag open zijn. Dat alles maakt Markets of Paris een musthave voor vaste Parijsgangers.

Markets of Paris, Dixon Long & Marjorie Williams, Little Bookroom

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer