Zestz
 
TacoCopter staat nog steeds aan de grond
Categorieën: foodnieuws

In sciencefictionfilms kom je dit fascinerende beeld vaak tegen: een luchtruim waarin mensen in futuristische voertuigen reizen en robothelikopters rondvliegen. Dus toen we lazen over de TacoCopter, was onze aandacht gevangen. De TacoCopter, een samentrekking van Taco en Helicopter, is op dit moment the talk of the town. Op internet dan.

Zou het echt kunnen: taco’s bestellen via een iPhone-app, die vervolgens op basis van je GPS-locatie via de (onbemande) TacoCopter bij je thuisbezorgd worden? Een van de bedenkers, Star Simpson, haalt ons uit ruw de droom. TacoCopter.com en de app (alleen op de site te zien) ogen bedrieglijk echt. Maar het is allemaal fake.


Quadcopters
Waarom dan die website, die al sinds juli vorig jaar in de lucht is, maar nu pas door techsites is opgemerkt? Simpson, die gestudeerd heeft aan Massachusetts Institute of Technology (MIT), zegt in techmagazine Wired dat ze het niet als een grap wil bestempelen. Ze vindt die kleine robothelikopters, quadcopters genaamd, fascinerend. Een van de redenen dat ze site samen met haar kameraden opzetten, was omdat ze gegrepen werd door de mogelijkheden van quadcopters.

Overheid gooit roet in het eten
Sowieso zou het nog niet mogelijk zijn geweest. Zo gooit de Amerikaanse overheid roet in het eten: zij staat onbemande luchtvaartvoertuigen voor commercieel gebruik vooralsnog niet toe. En dan zijn er nog vele andere problemen die om een oplossing vragen. Hoe vermijd je een aanvaring met vogels en elektriciteitsdraden, hoe zorg je ervoor dat de TacoCopter op tijd de bestelling levert, enzovoort, enzovoort.

Een ding is duidelijk: techies omarmen het idee. Ooit zal Star Simpsons idee realiteit worden.

© Zestz / Ronald de Nijs 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer