Zestz
 
payday loans
Foodevents voor het weekend en daarna: Kerstgarten Rotterdam
Categorieën: doen!

Kerstgarten (Rotterdam)
De organisatoren van de Biergarten in Rotterdam (die werd gesloten met een cool Bierfest in oktober) zijn niet meer te stoppen. Nu organiseren ze een Kerstgarten in het voormalige postkantoor aan de Coolsingel. Van 21 t/m 24 december kun je hier terecht voor je kerstinkopen zoals vlees, wild en worst, kaas, olijfolie, wijnen, lokale groenten en nog veel meer. En ook voor fashion, design, bomen & ballen… En veel muziek.

Winterparade (Amsterdam)
De Winterparade is een variant op de zomerse parade, maar dan heel anders. De WinterParade boedt aan een 120 meter lange tafel plaats voor 500 mensen en dient als eettafel, podium en keuken. Het programma is aaneengesloten en duurt 180 minuten met een swingende uitloop van de sliet disco. Tot en met 5 juni doet de Parade verschillende steden aan, bijvoorbeeld op 21 december Rotterdam en van 22 t/m 26 december Amsterdam.

Swan Market XXL Kerst (Rotterdam)
De laatste Swan Market-editie van dit jaar duurt maar liefst twee dagen. Swan Market XXL Kerst op 22 en 23 december vindt plaats in Garage C op Zaagmolenkade 46. http://www.swanmarket.nl/

Funky Xmas Market (Amsterdam)
Alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar vindt de Funky Xmas Market plaats bij de Westergasfabriek. Op zaterdag 22 en zondag 23 december verandert het terrein in een grote kerstbedoening. Zowel binnen als buiten staan ruim 200 funky stands van ontwerpers en andere creatives met unieke producten, zoals interieur spullen, keramiek, sieraden, mode, design, vintage en kids’ stuff, die allen uitpakken met special xmas giften… Proef van de lekkere kersthapjes uit de verschillende keukens en niet te vergeten overheerlijke warme glühwein en choco!


Kimchi Farm Festival (Amsterdam)
Op zaterdag 22 december kun je van 13 en 21 uur in de tuin van Buurtboerderij Ons Genoegen in de Spaarndammerbuurt gratis vertoeven met lokale bierbrouwers, worstenmakers, een chocolatier, koffiebrander en nog veel meer.

Glazen Restaurant (Enschede)
Het eerste Glazen Restaurant van Nederland opent van 17 tot en met 23 december zijn deuren op het Stationsplein in Enschede. Die week is de stad het middelpunt van 3FM Serious Request. Om dit doel te steunen, verzorgen dertien chefs van Twentse toprestaurants elke dag een lunch en diner voor 45 personen. Iedereen kan aanschuiven. De opbrengst gaat voor 100% naar het goede doel.

Culinair filmweekend (Vlieland)
Vooruitlopend op de kerstdagen kozen de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden speciaal voor lekkerbekken, culinaire genieters en liefhebbers van smaakvolle cinema de lekkerste eetfilms van de afgelopen jaren uit, van culinair drama tot een smakelijke komedie. Alle films zijn om van te watertanden en vrijwel allemaal nog niet eerder te zien geweest. De films, te zien van 21 t/m zondag 23 december, worden ingeleid door Adwin de Kluyver, filmrecensent bij de Leeuwarder Courant.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 23 december is in Park Frankendael weer een Pure Markt. Op deze markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

CuliMarkt (Dordrecht)
Op 24 december vindt de speciale kersteditie van de Dordrechtse CuliMarkt plaats. Met brood, vlees en groenten, maar ook paddenstoelen en buitenlandse delicatessen, biologische producten, wijnen, patisserie, worsten en nog veel meer.

Pop-up restaurant NIVEN (Amsterdam) (alvast reserveren)
Vlaamsch Broodhuys gaat jonge en ambitieuze chef-koks een podium bieden. In de Baker’s Cafés zullen zij hun kookkunsten vertonen voor een beperkte periode. Niven Kunz bijt de spits af. Het pop-up restaurant zal 6 tot en met 13 januari plaatsnemen in Vlaamsch Broodhuys in de 1e Constantijn Huyghenstraat in Amsterdam. Niven Kunz heeft hiervoor een tiengangendiner samengesteld (50 euro), waarbij het brood niet vergeten wordt. Reserveren via Restaurant NIVEN 070-307 79 70 of via [email protected].

Expositie ‘De etende mens’ (Eindhoven)
Stel je voor dat je geen voedsel meer kunt verdragen en aangewezen bent op sondevoeding. Nooit meer die sensatie beleven bij het eten van een bepaald gerecht. Met ‘Le Whaf’, een soort glazen kom waar je gezicht in past, kun je een maaltijd inhaleren. En dus een gerecht ‘ervaren’. Het apparaat, dat de Franse ontwerper Marc Bretillot samen met wetenschapper David Edwards ontwikkelde, is tot 6 januari 2013 te zien op de design-en-voedseltentoonstelling De etende mens. Hiermee debuteert eetontwerper Marije Vogelzang als curator (samensteller).

Expositie ‘Feesttafel te koop’ (Tielrode, België)
Tot 6 januari 2013 is bij galerie Lachaert een expositie over en rond de feestelijk gedekte tafel te zien. Op zondag 18 en 25 november en 2, 9 en 16 december wordt er tevens een feestelijk ontbijt geserveerd.

Fine Eastern Restaurants: champagne bij?
De FER (Fine Eastern Restaurants), de eerste organisatie van Chinees Oosterse restaurants in Nederland, bestaat in 2014 30 jaar. Omdat dat nu alvast een beetje te vieren, kunnen gasten van de aangesloten restaurants een fles Taittinger Brut Cuvee Champagne voor de prijs van een goede fles wijn bestellen. Deze actie duurt tot en met februari 2013.

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer