Zestz
 
payday loans
Foodevents voor het weekend en daarna: Pop-up restaurant NIVEN (Amsterdam)
Categorieën: doen!

Pop-up restaurant NIVEN (Amsterdam)
Vlaamsch Broodhuys gaat jonge en ambitieuze chef-koks een podium bieden. In de Baker’s Cafés zullen zij hun kookkunsten vertonen voor een beperkte periode. Niven Kunz bijt de spits af. Het pop-up restaurant zal 6 tot en met 13 januari plaatsnemen in Vlaamsch Broodhuys in de 1e Constantijn Huyghenstraat in Amsterdam. Niven Kunz (foto) heeft hiervoor een tiengangendiner samengesteld (50 euro), waarbij het brood niet vergeten wordt. Reserveren via Restaurant NIVEN 070-307 79 70 of via [email protected].

Mediamatic Eetclub: cadeaus ruilen onder de lunch (Amsterdam)
December is koud, donker en nat. Maar in de aquaponics boerderij groeien de sla, de kruiden en de paddestoelen hard door. Chef Andrea begeleidt ons op 30 december bij het maken van een extra lichte lunch. Deze keer niet met over datum ingrediënten maar juist vers uit eigen kweek. Mocht je nog in je maag zitten met minder geslaagde sint– of kerstcadeaus, neem ze mee. We ruilen ze bij het aanrecht. Dit evenement maakt deel uit van Ruilen, een tentoonstelling en serie evenementen over ruilen, van 20 oktober tot 6 januari.

Pop-up Beer Bar (Parijs)
Tot 5 januari kun je in Parijs terecht voor de allereerste Pop-up Beer Bar in de lichtstad. Naast bier biedt de kaart ook hot dogs, bagels en een bordje ‘charcuterie’.

Sunday Market (Amsterdam)
Relaxen en shoppen tijdens de Sunday Market op zondag 6 januari. Op het Westergasfabriekterrein bieden oude bekenden en nieuwe ontwerpers hun unieke producten aan op het gebied van design, fashion, retro, kinderkleding, schilderijen, sieraden, keramiek… Proef verder van de hapjes uit verschillende internationale keukens.

Gala van het Kookboek (Amsterdam)
Op vrijdag 18 januari organiseren de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam het Gala van het Kookboek rond de uitreiking van de Johannes van Damprijs 2012, toegekend aan de Egyptisch-Britse schrijfster Claudia Roden, en van de Joop Witteveenprijs 2012, waarvan de winnaar tijdens de plechtigheid wordt bekendgemaakt.

Expositie ‘De etende mens’ (Eindhoven)
Stel je voor dat je geen voedsel meer kunt verdragen en aangewezen bent op sondevoeding. Nooit meer die sensatie beleven bij het eten van een bepaald gerecht. Met ‘Le Whaf’, een soort glazen kom waar je gezicht in past, kun je een maaltijd inhaleren. En dus een gerecht ‘ervaren’. Het apparaat, dat de Franse ontwerper Marc Bretillot samen met wetenschapper David Edwards ontwikkelde, is tot 6 januari te zien op de design-en-voedseltentoonstelling De etende mens. Hiermee debuteert eetontwerper Marije Vogelzang als curator (samensteller).

Expositie ‘Feesttafel te koop’ (Tielrode, België)
Tot 6 januari is bij galerie Lachaert een expositie over en rond de feestelijk gedekte tafel te zien. Op zondag 18 en 25 november en 2, 9 en 16 december wordt er tevens een feestelijk ontbijt geserveerd.

Fine Eastern Restaurants: champagne bij?
De FER (Fine Eastern Restaurants), de eerste organisatie van Chinees Oosterse restaurants in Nederland, bestaat in 2014 30 jaar. Omdat dat nu alvast een beetje te vieren, kunnen gasten van de aangesloten restaurants een fles Taittinger Brut Cuvee Champagne voor de prijs van een goede fles wijn bestellen. Deze actie duurt tot en met februari.

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer