Zestz
 
Een Bask in Parijs
Categorieën: Parijs tips

Toen we er ruim 2 jaar geleden al eens logeerden, was de buurt rond Canal St. Martin nog wel erg ‘opkomend’. Nu is het de Parijse buurt-to-be. Net over het Canal runt de Bask Inaki Aizpitarte 2 innovatief-informele restaurants: Le Chateaubriand en Le Dauphin. De Parijse Bask-to-be.

Zoals de algehele tendens momenteel in design, mode en eten is, liggen bij deze chef trend en anti-trend heel dicht bij elkaar. Inaki Aizpitarte weet exact wat er speelt in de culinaire wereld, maar ontsnapt daar vervolgens aan, om zijn eigen anti-weg te gaan. Hij laat zich daarbij zowel inspireren door kleine bistro’s en moeders pot, als door driesterrenzaken zoals het Parijse L’Astrance.

Informeel en formeel, innovatief en traditioneel, high en low, vlees en vis, de Baskische en de wereldkeukens, eikenhouten gezelligheid en eighties marmeren coolness – alle bestaande definities en grenzen vervagen bij Aizpitarte. Zelfs de gerechten komen niet in de volgorde voor-hoofd-na, maar eerder in een poëtische rangorde. Het enige dat vaststaat, is dat je altijd een smaakbom met onverwachte kleurrijke explosies kunt verwachten bij deze Bask-to-be in Paris.
(foto: Jarret de porc met gepekelde groenten bij Le Dauphin; © Marjan Ippel)

Le Chateaubriand, 129 Avenue Parmentier, 75011 Parijs
Het nog informelere broertje waarvan het interieur werd ontworpen door Rem Koolhaas’ OMA:
Le Dauphin, 131 Avenue Parmentier, 75011 Parijs.

© Zestz / Marjan Ippel 2012

Powered by: Talkin’ Food, je personal foodtrendshopper, ook te volgen via twitter.com/talkinfood

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer