Zestz
 
Talkin’ Foodlingo: Taqueria
Categorieën: Talkin' Foodlingo

Foodtrendwatcher Marjan Ippel voedt Zestz met nieuw foodlingo. Deze week: Taqueria.

Al jaren klopt de Mexicaanse keuken op de restaurantdeuren van de Verenigde Staten van Amerika. En al die jaren wordt hij dan ook telkens weer trouw getipt op de trendlijstjes voor het jaar erop. Maar tot voor kort behoorlijk vergeefs. Aan de westkust, met zowel een grote Mexicaanse als Koreaanse gemeenschap, ontstond in de wachttijd een eigen lokale nouvelle fusion: de Koreaanse taco. Een Mexicaanse maïspannenkoek gevuld met Koreaanse ingrediënten die vooral via foodtrucks in LA wordt verspreid.

De beroemde Koreaansetacopionier Kogi stond zelfs aan de basis van het succes van de foodtruck in die stad. NYC bleef daarbij opvallend achter. En dat terwijl ook New York kan bogen op een grote groep inwoners met een hispanic achtergrond. Maar nu is daar de taqueria, een van oorsprong simpele tacobar in een high-end uitvoering. Haute taco’s met vullingen van kreeft, zwezerik en coquilles worden er weggespoeld met tequilacocktails.

In Europa, met slechts een beperkte Mexicaanse bevolkingsgroep, bleef de mariachikeuken tot nog toe in de fastfoodmarge hangen. Dat kan veranderen nu Ferran Adrià vorige week met zijn broer Albert in Mexico Stad op inspiratietrip was voor hun nieuwste gezamenlijke onderneming, een Mexicaans restaurant in Barcelona. De Adriàatjes hebben altijd al goed de Zeitgeist aangevoeld en wederom laat hun gevoel ze niet in de steek, want ook in Londen groeit het aantal Mexicaanse uitspanningen. Met als nieuwste aanwinst de vorige week geopende talk of the London town, high-taqueria La Bodega Negra. Wij tippen de Mexicaanse keuken dan ook nu alvast voor de trendlijst van 2013.
(foto: in ons land zijn de Koreaanse taco’s van Koreantacoparty.nl zowel een hit op Aziatische als Latijns-Amerikaanse feesten; © Marjan Ippel)

© Zestz / Marjan Ippel 2012

Powered by: Talkin’ Food, je personal foodtrendshopper, ook te volgen via twitter.com/talkinfood

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer