Zestz
 
J’ai de tout à Paris
Categorieën: Parijs tips

Shoppen voor in eigen land onbekende culinaria was altijd een van de charmes van reizen. Tot de grenzen zo ver opengingen dat nu werkelijk alles wereldwijd te koop is. Alles? Dan ken je G. Detou in Parijs nog niet. Beter bekend als: J’ai de tout (ik heb alles).

Een onooglijke gevel in een opkomend Parijs straatje, Rue de Tiquetonne. Niet dat G. Detou zich daar iets van aantrekt, want de edelkruidenier zat er al lang voordat het woord hip maar bestond (of trendwinkels als American Vintage er neerstreken). Stap in de winkel en je gaat terug in de tijd. Twee oudere medewerkers in stofjassen hebben zich verschanst achter een sobere toonbank en vóór een tot de nok toe gevuld schap. En in een glazen ‘tramcontroleurshokje’ staat er nog één.

De planken tegen de muren hangen door van de zakken, potten, dozen en flessen. En niet zomaar de eerste de beste, maar allemaal topkwaliteit in hun eigen niche. Peperkorrels uit meer werelddelen dan je dacht dat er bestonden, saffraan uit Iran, vanillestokken uit Madagascar zo groot als een zuurstok, met whisky of bloemen geïnfuseerde kandijsuiker, blikken confit en foie gras de canard enzovoorts enzovoorts.

G. Detou, geen generaties oude kruideniersnaam maar een woordspeling op ‘j’ai de tout’ (ik heb alles), heeft inderdaad alles wat een culi zich maar kan wensen en wat in ons kikkerlandje nog altijd niet, of niet goed genoeg, kan worden gevonden. Wie eraan begint, komt a) met een gloeiende credit card weer naar buiten en b) geheid het volgende Parijse tripje weer terug. Wedden?
(foto: 3 soorten peper (van onder naar boven): Tellicherry uit India, Voatsiperifery uit Madagascar & Muntok uit Indonesië; © Marjan Ippel)

G. Detou, 4 Rue Tiquetonne, 75002 Parijs.

© Zestz / Marjan Ippel 2012

Powered by: Talkin’ Food, je personal foodtrendshopper, ook te volgen via twitter.com/talkinfood

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

1 reactie op “J’ai de tout à Paris”

  1. JAAAAA G. Detou, een van mijn favoriete winkels! Incontournable voor de vanillestokjes (in glazen buis, bijna te mooi om te gebruiken) en de Prince Vladimir thee van Kusmi in van die beeldige blikjes.

Reageer