Zestz
 
Recepten van Amerikaanse chefs rocken
Categorieën: foodnieuws, kookboeken

Chefkoks zijn de nieuwe rock stars, lezen we vaak. Met bijbehorende tatoeages. Het net verschenen The Recipe Project neemt deze uitspraak wel heel serieus: de Amerikaanse band One Ring Zero heeft recepten op muziek gezet en woord voor woord gezongen. Een knap staaltje zang- en componeerwerk.

Begonnen als grap
Michael Hearst en Joshua Camp, mede-oprichters van One Ring Zero, besloten een recept van de Amerikaanse chefkok Chris Cosentino – Hersenen en eieren – om te zetten in een lied. Compleet met zinnen als ‘Remove the brains from the water with a perforated spoon and place on a plate’. Kok Cosentino adviseerde de stijl van de Beastie Boys. Zo gezegd, zo gedaan. Het moeilijkste was om de receptuur op muziek te zetten, inclusief de ingrediëntenlijst, aldus Hearst.

Heavy metal
Dit smaakte naar meer. De heren hebben nu tien recepten in steeds een ander muzikaal sausje gegoten. Van een Mexicaans blazersensemble tot heavy metal. De cd gaat vergezeld van een hoop leesvoer. Zo bevat het begeleidende boek interviews met de koks van wie een ‘lied’ is opgenomen. En onder hen niet de minste: David Chang (Momofuku) bijvoorbeeld en Aarón Sanchez. De gesprekken gaan over muziekvoorkeuren en koken. Ook de lijst van de auteurs die de essays voor hun rekening namen is indrukwekkend. Ze schrijven voor New York Times, Bon Appetit en andere media of hebben een kookboek op hun naam staan. Kortom, The Recipe Project kan op de nodige credits vanuit de foodwereld rekenen.

En voor wie in de keuken aan de slag wil gaan: ook de liedteksten – de recepten – zijn opgenomen. En dan ondertussen lekker meezingen. Koken is nog nooit zo leuk geweest.

The Recipe Project is onder andere te koop bij Amazon. Binnenkort ook als ebook en app verkrijgbaar.

© Zestz / Ronald de Nijs 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer