Zestz
 
Food events voor het weekend en daarna
Categorieën: doen!

Taart & Trends (Apeldoorn)
Op 7 en 8 oktober vindt voor de vijfde keer in Apeldoorn Taart & Trends plaats, een evenement voor taartdecoratie en suikerhobbyisten.

Festival Nya (Amsterdam)
Nya is Arabisch voor ‘vertrouwen in het leven’. Een kwaliteit die Laurent Med Khellout, chefkok & eigenaar van RAINARAI in Amsterdam, hoog in het vaandel heeft. Op 7 oktober bestaat het concept RAINARAI precies 7 jaar. In 2004 opende RAINARAI voor het eerst zijn deuren op de hoek van de Prinsen- & de Lauriergracht. Dit wordt gevierd met het driedaagse Festival Nya, van 7 t/m 9 oktober. Het feest start vrijdag in restaurant van RAINARAI op de Westergasfabriek met een Nomadisch buffet en er live muziek.

Pizza & Opera (Rotterdam)
In de tramremise op de Nieuwe Binnenweg 364 te Rotterdam is op 8 oktober Pizza & Opera per tuta la famiglia!. Om 17.30, 19, 20 en 21 uur zijn er optredens. Luisteren onder het genot van een houtovenpizaa of een bord pasta en een salade caprese.

Whisky & Rum aan Zee (IJmuiden)
Op 8 oktober zal Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach Hotel weer het decor vormen voor Whisky & Rum aan Zee. Hier kunnen bezoekers genieten van ruim 300 vooral Schotse Single malt whisky’s, whisky likeuren en Japanse whisky’s. Tevens presenteren diverse importeurs een 80-tal kwalitatieve rums uit het gehele Caraibisch gebied.

Whisky & Rum aan Zee (IJMuiden)
In Woerden is zondag 9 oktober het eerste Woerdens Bockbierfestival. Dit is een initiatief van de nieuwe Stichting Promotie Speciaalbier Woerden (SPSW). Die wil speciaalbier van hoofdzakelijk streekbrouwerijen maar ook speciaalbier in het algemeen promoten.

Wilddagen Vierhouten
Voor de dertiende keer organiseert de horeca in Vierhouten op zaterdag 8 en zondag 9 oktober de Wilddagen, ook wel bekend als het Rondje Vierhouten. Diverse horecagelegenheden serveren eigen (wild)hapjes aan de bezoekers.

Kookpunt foodmarkt (Rotterdam)
Kookwinkel het Kookpunt organiseert op 9 oktober van 11-17 uur een foodmarkt. Met onder meer lekkers van Lof der zoetheid, wijn van Vles, biologische producten van Alles komt van buiten, biologisch vlees van Zuivelland Freek Ampt, delicatssen van Deliclassics en wild van Treuren.

Week van de Smaak
De Week van de Smaak, nog tot 10 oktober, is het jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht wordt gebracht van een breed publiek. Met nadruk op ambachtelijke, seizoensgebonden, natuurzuivere, duurzame en streekgebonden producten. ‘Smaak’ is hierbij het verbindende element.

Eerste Vegetarische Restaurantweek
Nog tot 10 oktober is de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld. In deze week laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn. Voor de gasten geldt een aantrekkelijk aanbod: ‘Bij bestelling van een vegetarisch driegangenmenu een gratis vegetarisch voorgerecht voor u en uw tafelgenoot’.

Jeunes Restaurateurs d’Europe Restaurant 10-daagse
Van 14 t/m 23 oktober organiseert Jeunes Restaurateurs d’Europe haar JRE 10-daagse. Alle 31 aangesloten restaurants van JRE – Nederland serveren in deze periode een viergangen menu voor € 40 (sterrenrestaurants € 50). Aanmelden kan nu via www.jre10daagse.nl.

Koken met overtuiging (Rotterdam)
Tijdens Koken met overtuiging op 15 oktober in de Laurenskerk te Rotterdam maakt de bezoeker kennis met keukens én mensen uit alle werelddelen. Proef de veelkleurigheid en veelgeurigheid van de havenstad. Denk aan Halal & Hindi; Slow Food & vegetarisch en van oer-Hollands tot oosters. Toegang is gratis.

Wereld Eidagen
Op zaterdag 15 oktober zullen verspreid over Nederland in totaal 14 legpluimveehouderijen van 11 tot 16 uur hun deuren openen voor het publiek. Hebt u altijd al eens willen zien hoe de kippen nu gehouden worden? Het is te ontdekken tijdens de Wereld Eidagen.

Pure Food Event (Eindhoven)
Van tuin tot tafel’ is het motto van het eerste Pure Food Event, dat op 15 en 16 oktober plaatsvindt op het Groendomein Wasven in Eindhoven. De tuinderij en het erf van de Tongelrese Wasvenboerderij staan dan in het teken van moestuinieren en outdoor cooking.

Food4you (Wageningen en verder)
Food Valley staat nog nog tot 16 oktober in het teken van Food4you. Net als vorig jaar is het succesvolle kennisfestival over gezond en lekker eten te vinden in Wageningen, Ede en Barneveld. En ook Veenendaal doet dit jaar mee.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 16 oktober is op het George Gershwinplein te Amsterdam-Zuid(as) weer een Pure Markt. Op deze markt vindt u pure producten, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen u informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. U kunt uw aankopen ter plekke nuttigen of mee naar huis nemen.

Festival DAG HAP (Den Haag)
Bier gebrouwen van slootwater, een honingbank om te investeren in bijen en een windmolenwiek als eettafel: het Haagse festival DAG HAP geeft bezoekers dit najaar drie weekeinden, nog tot 17 oktober, de kans te genieten van een puur eetavontuur. Het festival, georganiseerd door Stroom Den Haag, wil jong en oud laten ontdekken hoe voedsel kan bijdragen aan een leefbare en duurzame stad.

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer