Zestz
 
Food events voor het weekend en daarna
Categorieën: doen!

Festival DAG HAP (Den Haag)
Bier gebrouwen van slootwater, een honingbank om te investeren in bijen en een windmolenwiek als eettafel: het Haagse festival DAG HAP geeft bezoekers dit najaar drie weekeinden, van 30 september t/m 16 oktober, kans te genieten van een puur eetavontuur. Het festival, georganiseerd door Stroom Den Haag, wil jong en oud laten ontdekken hoe voedsel kan bijdragen aan een leefbare en duurzame stad.

Ede Smakelijk
Zaterdag 1 oktober sieren veertig sfeervolle houten huisjes en diverse tenten een deel van Ede Centrum. Vanaf 12.00 uur zullen de horecaondernemers, restauranthouders en winkeliers hun culinaire kunnen tonen aan het winkelend publiek. Ede Smakelijk

Open Dag Nederlandse wijngaarden
Voorafgaand aan de Nationale Wijnweek wordt op zaterdag 1 en zondag 2 oktober de Open Dag Nederlandse Wijngaarden georganiseerd. Jaarlijks doen zo’n 60 wijngaarden mee aan de open dag. Dit landelijke evenement biedt iedereen de gelegenheid om een kijkje te nemen in een Nederlandse wijngaard en wijn van eigen bodem te proeven.

Cupcake Camp Paris II
Cupcakeliefhebbers die zondag 2 oktober in Parijs zijn, kunnen hun hart ophalen. Een middag lang cupcakes proeven, delen en beoordelen.

Week van de Smaak
De Week van de Smaak, van 1 t/m 9 oktober, is het jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht wordt gebracht van een breed publiek. Met nadruk op ambachtelijke, seizoensgebonden, natuurzuivere, duurzame en streekgebonden producten. ‘Smaak’ is hierbij het verbindende element.

Het Grote Bonendiner (Amsterdam)
ZTRDG en Urgenda presenteren op zondag 2 oktober Het Grote Bonendiner, een heerlijk voedzaam drie-gangen diner bereid door chefkok Geert van Wersch (Youth Food Movement). Het Grote Bonendiner haalt de boon uit de vergetelheid en toont bonen als stijlicoon voor een gezonde leefstijl. De boon is niet saai of achterhaald: maar springlevend en überhip. Wil je erbij horen, dan eet je bonen. Met bonenpreken van Onno Kleyn (culinair journalist de Volkskrant), Lizet Kruyff (spinazieacademie.nl) en Marjan Ippel (Zestz’ huisfoodtrendwatcher).

Food4you (Wageningen en verder)
Food Valley staat van 1 t/m 15 oktober weer in het teken van . Net als vorig jaar is het succesvolle kennisfestival over gezond en lekker eten te vinden in Wageningen, Ede en Barneveld. En ook Veenendaal doet dit jaar mee.

EetGeenDierenDag
Op Dierendag verwennen we de dieren om ons heen. Maar de dieren in de vee-industrie worden vaak vergeten, aldus Wakker Dier. ‘De beste manier om deze dieren te helpen is door ze niet op te eten.’ Daarom vraagt deze dierenrechtenorganisatie: Eet geen dieren op Dierendag.

Festival Nya (Amsterdam)
Nya is Arabisch voor ‘vertrouwen in het leven’. Een kwaliteit die Laurent Med Khellout, chefkok & eigenaar van RAINARAI in Amsterdam, hoog in het vaandel heeft. Op 7 oktober bestaat het concept RAINARAI precies 7 jaar. In 2004 opende RAINARAI voor het eerst zijn deuren op de hoek van de Prinsen- & de Lauriergracht. Dit wordt gevierd met het driedaagse Festival Nya, van 7 t/m 9 oktober. Het feest start vrijdag in restaurant van RAINARAI op de Westergasfabriek met een Nomadisch buffet en er live muziek.

Eerste Vegetarische Restaurantweek
Van 3 tot en met 9 oktober wordt de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld gehouden. In deze week laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn. Voor de gasten geldt een aantrekkelijk aanbod: ‘Bij bestelling van een vegetarisch driegangenmenu een gratis vegetarisch voorgerecht voor u en uw tafelgenoot’.

Taart & Trends (Apeldoorn)
Op 7 en 8 oktober vindt voor de vijfde keer in Apeldoorn Taart & Trends plaats, een evenement voor taartdecoratie en suikerhobbyisten.

Kookpunt foodmarkt (Rotterdam)
Kookwinkel het Kookpunt organiseert op 9 oktober van 11-17 uur een foodmarkt. Met onder meer lekkers van Lof der zoetheid, wijn van Vles, biologische producten van Alles komt van buiten, biologisch vlees van Zuivelland Freek Ampt, delicatssen van Deliclassics en wild van Treuren.

Jeunes Restaurateurs d’Europe Restaurant 10-daagse
Van 14 t/m 23 oktober organiseert Jeunes Restaurateurs d’Europe haar JRE 10-daagse. Alle 31 aangesloten restaurants van JRE – Nederland serveren in deze periode een viergangen menu voor € 40 (sterrenrestaurants € 50). Aanmelden kan nu via www.jre10daagse.nl.

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer