Zestz
 
Restaurant Eten Bij Mij creëert huiskamergevoel in Amsterdamse Pijp
Categorieën: dining around, foodnieuws

Voor dit verhaal maken we eerst een uitstapje naar New York. Hoofdpersoon Michiel Stoffels (23) liep hier als Nederlandse hotelschoolstudent stage bij het meer dan 400 kamers tellende Millennium UN Plaza Hotel. ‘De stad was fantastisch, maar ik miste bij de veelal grote evenementen in het hotel de persoonlijke draai en “intieme” sfeer die je met kleinere groepen hebt.’ En hij ontdekte zijn sterke kant: gastheer zijn voor kleine groepen. Dat gevoel beklijfde.

Na zijn afstuderen nam hij een half jaar de tijd om zijn gedachten op een rij te zetten en een plan uit te werken: een restaurant waar steeds één groep tegelijk kan eten in een huiskamerachtige setting. Op zondag 3 juli a.s. opent zijn restaurant Eten Bij Mij in de Albert Cuypstraat in Amsterdam. ‘Ik denk dat voor een goed, degelijk concept met een relatief lage drempel altijd plek is,’ aldus de kersverse ondernemer.

Droomlocatie
Eten Bij Mij ligt op een voor Stoffels gedroomde locatie: ‘Dagelijks verse producten [met de Albert Cuypmarkt voor de deur, red.], goed bereikbaar en een prachtige ruimte met een hoog plafond en veel licht. Hier kunnen groepen genieten van een no-nonsense Franse keuken, verzorgd door Michel, mijn chef. Eten Bij Mij geeft je het gevoel thuis te zijn, maar biedt toch de service en het comfort die in je eigen huis tijdens het bereiden van een groot diner vaak mist. ‘

Aanschuifavonden
Naast de groepsdiners biedt Eten Bij Mij ook ‘aanschuifavonden’. Op deze open avonden kunnen individuele gasten plaatsnemen aan de lange tafel in het restaurant. De eerste in deze serie avonden vindt plaats op zondag 3 juli, gevolgd door donderdag 21 juli. Wel even aanmelden via e-mail.

Eten Bij Mij, Albert Cuypstraat 91, Amsterdam. Telefoon 06-48080253

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer