Zestz
 
Culi to-dotips voor het weekend
Categorieën: doen!

Vlaggetjesdag (Scheveningen)
Vlaggetjesdag dankt zijn oorsprong aan de vissers die er op deze dag op uit trokken om de felbegeerde nieuwe haring te vangen. Zo is er ook dit jaar op zaterdag 11 juni weer een fraaie vlootschouw. In de visafslag zijn er voor liefhebbers een grote hoeveelheid verschillende soorten vis te zien. Ook krijgen duurzaamheid en duurzame visserij de nodige aandacht. Verder kan men niet alleen kijken naar oude ambachten en Oud-Hollandse kinderspelen, maar ook zelf meedoen.

Uitgekookt 2011 (Utrecht)
Tot en met zondag 12 juni duurt de vierde editie van Uitgekookt in Park Lepelenburg. Het thema van dit jaar ‘Smaak van dichtbij’, zet alles in het teken van verse producten uit de regio Utrecht. Ook zijn er kookdemonstraties en workshops een voor de kinderen is er op zaterdag en zondag Uitgekookt4Kidz.

Eindhoven Culinair
Met Pinksteren (10 t/m 13 juni) is het weer zover: in het Eindhovense Stadswandelpark vindt weer Eindhoven Culinair plaats. Zoals vertrouwd biedt het evenement weer veel met aandacht ingerichte eettentjes, terrasjes en muziek.

Bourgondisch Boxmeer
Op 11 en 12 juni vindt in de tuinen van het historische klooster Elsendael, te Boxmeer, de vijfde editie van Bourgondisch Boxmeer plaats. Met hapjes, drankjes en bijpassende muziek. Op de zondag zijn er attracties voor kinderen, zoals zelf taartjes bakken.

Pure Pinksterfair (Veessen, Gld.)
Op maandag 13 juni, Tweede Pinksterdag, is de tweede editie van de Pure Pinksterfair op De Nijensteen in Veessen. Duurzaam, Natuurlijk Water, Beleving, Bewust Groen, Fair Trade en Ecologisch zijn de thema’s en deelnemers die op deze gebieden actief zijn tonen er hun producten. Proef de lekkernijen en bekijk de bijzondere producten. Voor de kinderen zijn er workshops.

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer