Zestz
 
Payday loans
De nieuwste lichting Amsterdamse restaurants
Categorieën: dining around, foodnieuws

In april openen in Amsterdam opvallend veel nieuwe restaurants hun deuren. Een overzicht.

Restaurant Sucre
We beginnen met een oude bekende: Sucre. Het restaurant opende in 2008 zijn deuren aan de Amstelveense weg en legde een nadruk op desserts en delicatessen. Sucre verhuist op 15 april naar een monumentaal pand aan de Hobbemastraat in de hoofdstad. Hier heeft het restaurant de ruimte om ook een dessert store te beginnen. En wie op zoek is naar een huiselijke sitting room, ruimtes voor meetings & events of culinaire workshops is hier ook aan het juiste adres.
Restaurant Sucre, Hobbemastraat 2, Amsterdam

Restaurant ANNA
Op 7 april opent ANNA haar deuren op de hoek van het Sint Anne-kwartier, midden op de Wallen. Initiatiefnemers zijn Michiel Kleiss en Peter Bosman (Brasserie Harkema, RoXY); achter de kachel staat Andrès Delpeut, die eerder werkte bij De Roggebot en de Hoefslag. Als gastheer is Stephan Knecht (van Vermeer en Ron Blaauw) aangetrokken. ANNA heeft een terras op het Oudekerksplein.
ANNA, Warmoesstraat 111, Amsterdam. Tel. 020-4281111

Landmarkt Amsterdam
Op 7 april opent de eerste Landmarkt in Amsterdam-Noord. Op deze overdekte markt, gevestigd in een paar oude kassen, vind je producten voor alledag, zoveel mogelijk direct van producenten uit de buurt. Ook heeft Landmarkt een marktrestaurant, de Proeverij genaamd, waar je dagelijks van 8 tot 22 uur terecht kunt aan tafeltjes of aan de lange eetbar zoals we die kennen van overdekte Zuid-Europese markten. Bij mooi weer worden de gerechten geserveerd in de tuin. Geen tijd om te tafelen? De versbereide maaltijden zijn ook mee te nemen.
Landmarkt Amsterdam, Schellingwouderdijk 339, Amsterdam

Restaurant Kosebasi
De luxe Turkse franchiseketen Kosebasi opent op 14 april zijn eerste Nederlandse vestiging. Kosebasi komt in het pand waar voorheen Restaurant Altmann huisde.
Restaurant Kosebasi, Amsteldijk 25, Amsterdam.

REM Eiland Restaurant
Voor de opening van het restaurant op het REM eiland moeten we nog iets langer wachten. Nu wordt nog hard gewerkt het stalen eiland, waar in de jaren ’60 de commerciële tv-zender TV Noordzee uitzond. Het eiland heeft een plaats gekregen in de Houthaven. Vanaf medio mei gaan koks op de tweede en derde verdieping aan de slag.
REM Eiland Restaurant, Haparandadam 45-2 1013AK  Amsterdam

Lees ook: De nieuwe Amsterdamse restaurants van zomer 2011

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer