Zestz
 
payday loans
Foodevents voor het weekend en daarna: Dag van de Romantische Muziek
Categorieën: doen!

Dag van de Romantische Muziek (Rotterdam)
De 26e editie van de Dag van de Romantische Muziek op 12 augustus wordt dit jaar als een ‘oor- en tongstrelend feest op niveau’ geplugd. Met nadruk op ‘tongstrelend’. Nu gaat het op deze dag altijd al om lekker en stijlvol picknicken. Nieuw is een diner aan ‘de langste tafel van Rotterdam’: een fraai opgedekte eettafel die zich door het park slingert en waar een viergangendiner (à 65 euro) aan geserveerd zal worden. Te reserveren via www.dagvanderomantischemuziek.nl. [foto: © Dag van de Romantische Muziek]

Kimchi Farm Festival (Amsterdam)
Op zaterdag 11 augustus kun je van 14 en 22 uur in de tuin van Buurtboerderij Ons Genoegen in de Spaarndammerbuurt gratis vertoeven te midden van fanatieke bierbrouwers, chocoladekunstenaars en worstmakers.

Wijnroute Amersfoort: Vive la France
Zet drie Amersfoortse restaurateurs, twee vinologen en Museum Flehite bij elkaar en er ontstaat iets bijzonders: De Culturele & Culinaire Wijnroute Amersfoort. Deze Wijn & Spijs wandelroute voert al proevend door historisch Amersfoort en doet daarbij Museum Flehite aan. De Wijnroute start bij Grand Café & Restaurant Hemels aan de Langestraat 63 in Amersfoort. Op zondag 12 augustus is er weer een editie.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 12 augustus is in het Amstelpark Amsterdam weer een Pure Markt. Op deze markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

Dineren als P.C.Hooft zelf Muiden
Op 16, 17 en 18 augustus kun je nog reserveren voor onze bijzondere tuindiners in een historische ambiance. De bereiding van de gerechten met ingrediënten uit eigen tuin is in handen bij de chefs van Vineyard Catering. Zij bereiden gerechten waar de beroemdste bewoner van het kasteel, schrijver/dichter P.C. Hooft, vast graag voor was aangeschoven met zijn Muze, Maria Tesselschade.

Swan Market(Rotterdam)
Swan Market is een lifestylemarkt waar je helemaal los kunt gaan op interieur, mode, vintage, sieraden en accessoires en betaalbare kunst. Ook vind je er leuke kraampjes met kids design en bijvoorbeeld keramiek. Ook de maag wordt niet vergeten. Heb je na al dit shoppen trek gekregen dat zijn er ook nog stands met o.a. biologische producten en lekker eten en drinken. Zondag 18 augustus is er weer een editie.

Diner Groene Loper (Rotterdam)
Het nieuwe Rotterdamse culinaire initiatief BEET010 organiseert in Rotterdam leuke diners. Op 19 augustus vindt in de tuin van het Museum Oud Overschie het diner Groene Loper plaats: een viergangendiner, bereid met lokale, zomerse en wilde ingrediënten die zoveel mogelijk uit de nabije omgeving komen.

Smart&Sexy picnick Arnhem
De Smart&Sexy picknick komt ook naar Arnhem en zal bij mooi weer plaatsvinden op zondag 26 augustus in het Sonsbeekpark, vlakbij het Watermuseum. Als blijkt dat het weer op andere dagen geschikter, kan de datum nog veranderen. Entree is 15 euro, inclusief bubbels en andere drankjes. Wel zelf iets lekkers te eten meenemen.

New Food Fair (Amsterdam)
De vijftiende New Food Fair alweer. De volle lengte van de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk staat op 1 september weer in het teken van eten en drinken. Alle bedrijven die iets met eten en drinken te maken hebben zetten letterlijk de tafels en stoelen buiten. Met als extraatje deze keer: een 2ehandskeukenspullenmarkt op Herenmarkt (zijstraat vanaf café Harlem).

Voor een maand (Maarssen)
Ramon Beuk vierde in 2011 zijn 10-jarig jubileum als ondernemer, kok en schrijver met een eigen restaurant, Voor een maand. Het was zo’n succes dat hij dit jaar van 1 augustus tot 1 september herhaalt.

4e Roze Knoflook Festival van Amsterdam
Op 1 september staat kookboekenwinkel ‘De Sperwer’, bij de Albert Cuyp, weer BOL van Roze Knoflook. Na het grote succes van vorig jaar, willen Juliet Deijmann van Kookboekenwinkel ‘De Sperwer’ en Carlo van Lamsweerde, ‘ambassadeur’ van de allerlekkerste roze knoflook uit het Franse Lautrec, weer meer mensen laten genieten van dit smakelijke festival .

Food Night 2012 (Amsterdam)
Food Night vindt dit jaar op 2 september plaats op een nieuwe locatie: Meer en Vaart 175, aan de voet van de Sloterplas. Hoofdact vormen nog steeds de Street Food artiesten met lekkere hapjes en drankjes. De hele straat wordt ook gevuld met een bruisend cultureel programma voor jong en oud. Muziek, dance, beelden kunst, straat artiesten en nog veel meer.

Bierfestival Apeldoorn
Op zondag 2 september vindt de 8ste editie van Bierfestival Apeldoorn plaats. Het festival heeft inmiddels een grote reputatie opgebouwd in de regio waarbij jong en oud zich de hele dag kunnen vermaken.

Le Cube daalt neer in Londen
Le Cube, het mobiele restaurant van Electrolux, was eerder te vinden in Brussel en Milaan. Nu is het neergedaald in Londen. Tot en met 30 september koken hier 5 chefs, goed voor 8 Michelinsterren. Steeds kunnen slechts 18 mensen aan een tafel plaatsnemen.

Wildpluk Diner Restaurant AS Amsterdam
Samen met Casa Foresta organiseert Sander Overeinder op 28 september in zijn restaurant As een Wildpluk Diner. Het beste van het land in september. Casa Foresta zal als wildplukker het grootste gedeelte zelf plukken. Heerlijke wilde groente, noten, vruchten, paddenstoelen en wild. Alles in seizoen! Het schieten van het wild word door Nederlandse jagers gedaan. Mocht je meer tijd hebben dan geeft Casa Foresta een kleine wildplukworkshop vooraf het diner.

Bavaria komt met eigen bierfestival
Biermerk Bavaria organiseert haar eigen festival. De eerste editie van het Zo. Festival vindt plaats op 22 september op het brouwerijterrein in Lieshout.

Amsterdamse Wijnmarkt
Op zondag 23 september is de derde Amsterdamse Wijnmarkt. Van een klein aantal importeurs kun je in de Gummmbar wijnen proeven en kopen.

24Kitchen Live On Stage (Muiden)
Op zaterdag 13 oktober presenteert de culinaire tv-zender 24Kitchen zich in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Aan de hand van een vijfgangenmenu laten de tv-chefs zien hoe je op een originele, maar ook snelle manier een lekkere maaltijd kunt bereiden.

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer