Zestz
 
payday loans
Foodevents voor het weekend en daarna: Eerste editie WijnParade
Categorieën: doen!

Eerste editie van WijnParade(Hoofddorp)
Elf gespecialiseerde wijnimporteurs hebben zich verenigd in De Wijnparade. Zij laten bezoekers in een maandelijks terugkerende proeverij, op verschillende locaties in Nederland, kennis maken met wijnen van kleine ambachtelijke wijnboeren uit Europa. De aftrap vindt plaats in Hoofddorp, op 16 september.

Festival De Wereld van Witte de With
Op het kunstfestival De Wereld van Witte de With, van 14/16 september in Rotterdam, is er goed te eten en te drinken. Zoals Old Scuola pizza Napoletana en het speciaal gebrouwen witbier van kunstenaars Teun Castelein en Henriette Waal, Halbe genaamd. Ook biedt De Aalmoes, het reizend restaurant waar je alleen met reservering kunt eten, strijkt neer in Arminius tijdens het festival De Wereld van Witte de With. Deli Bird van Katendrecht is de gastchef en kookt gerechten uit Thailand, Vietnam en Cambodja. En over eten gesproken: in het RO Theater speelt Moeders, een voorstelling die letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken geeft van vrouwen zoals we die tegenkomen in onze straat. Tijdens de voorstelling bereiden de moeders hun favoriete gerechten én vertellen elkaar ondertussen verhalen. Na afloop wordt er gezamenlijk gegeten.

Oogstfeest (Utrecht)
Op vrijdag 14 september is er een oogstfeest op de boerenmarkt in hartje Utrecht.

Culinair Plaza 2012 (Alkmaar)
Van vrijdag 14 september tot en met zondag 16 september vindt op het Waagplein in Alkmaar de 21e editie van het Rabobank Alkmaar Culinair Plaza plaats.

Vegetarische Restaurantweek (nu reserveren)
Van 1 tot en met 7 oktober wordt voor de tweede keer de Vegetarische Restaurantweek gehouden. In deze week laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn. Ook zullen zeven sterrenrestaurants meedoen. Voor de gasten geldt een aantrekkelijk aanbod: een menu kost 25 euro. Bij enkele restaurants uit het hoogsegment zal een menu 40 euro kosten. U kunt nu reserveren.

Oogstfeest (Rotterdam)
Op zaterdag 15 september organiseert de Buijtenkwekerij van Werkplaats Buijtenland van 13.00 tot 17.00 uur het eerste oogstfeest: oogsten, koken en eten op de Wijkakker van de Buijtenkwekerij.

Social Dining Week
Uit eten ga je met vrienden of familie. Maar een vorkje prikken met interessegenoten die je nog niet kent? Het kan tijdens de Social Dining Week. Van 17 t/m 21 september kun je in meer dan 25 steden aanschuiven bij lange, gezellige tafels in restaurants en kennis maken met deze unieke manier van dineren.

Het grote toetjesdiner (Groningen)
Het grote toetjesdineri n De Puddingfabriek in Groningen is op 15 september. Op het menu: negen gangen bestaande uit louter toeten en taarten. En dan ook nog eens geserveerd op de meest toepasselijke locatie van het ganse land: een voormalige puddingfabriek.

Vlietdagen (Leidschendam-Voorburg)
Op 15 en 16 september vinden op en rond het water de Vlietdagen plaats. Het programma is niet compleet zonder eten en muziek. Op diverse podia in zowel het Oude Centrum van Voorburg als langs de Vliet in Leidschendam is een gevarieerd aanbod van culinaire verwennerijen en muziek te vinden. Op zaterdag is er bovendien een (boeren)streekmarkt, op zondag is er het traditionele stadsontbijt.

Bellamytuin Festival (Amsterdam)
Stichting Stadsboeren en Stichting BEP organiseren op 15 september samen het Bellamytuin Festival. Op het leukste braakliggende stukje van Amsterdam verzamelen zich foodmakers, bierbrouwers, ambachtslieden, kunstenaars, ontwerpers en verkopers van vintage kleding. Er is heel veel muziek, street art, poëzie, theater, dingen voor stadsboertjes-in-de-dop en een te gekke boerenvlooienmarkt.

Eigen Kweekmarkt (Rotterdam)
Op 15 en 16 september breng je in Kookpunt je zelf verbouwde bieten, courgettes, pruimen of appels aan de man; zo uit de grond óf verwerkt in taart, jam of andere gerechten.

Programma Texel Culinair
Texel Culinair wordt traditiegetrouw georganiseerd in het tweede weekend van september, dus in 2012 van 14 t/m 16 september. 27 culinaire bedrijven van het eiland organiseren de grootste proeverij van Nederland.

SmaakExplosies (Zaandam)
SmaakExplosies, op 14, 15 en 16 september, is een creatief en culinair smaakfestival vol belevenissen en eet-sensaties. Je gaat op ontdekkingsreis langs geuren en smaken, doet mee, laat je bedienen, speelt en chillt. Genoeg gegeten? Geniet dan van muziek, workshops, straattheater, kunst en creativiteit.

Bar Week Amsterdam
Verschilende bars en clubs van Amsterdam nodigen je tijdens de Amsterdam Bar Week van 17 tot 21 september uit om kennis te maken met de hidden gems van het hoofdstedelijke uitgaansleven. Er zijn tastings, pop-up modeshows en cocktails nights.

Culimarkt (Dordrecht)
Nieuw in Dordrecht: een tweewekelijkse culimarkt. De eerstvolgende is op vrijdag 20 september.

Le Cube daalt neer in Londen
Le Cube, het mobiele restaurant van Electrolux, was eerder te vinden in Brussel en Milaan. Nu is het neergedaald in Londen. Tot en met 30 september koken hier 5 chefs, goed voor 8 Michelinsterren. Steeds kunnen slechts 18 mensen aan een tafel plaatsnemen.

Bavaria komt met eigen bierfestival
Biermerk Bavaria organiseert haar eigen festival. De eerste editie van het Zo. Festival vindt plaats op 22 september op het brouwerijterrein in Lieshout.

Amsterdamse Wijnmarkt
Op zondag 23 september is de derde Amsterdamse Wijnmarkt. Van een klein aantal importeurs kun je in de Gummmbar wijnen proeven en kopen.

Wildpluk Diner Restaurant AS Amsterdam
Samen met Casa Foresta organiseert Sander Overeinder op 28 september in zijn restaurant As een Wildpluk Diner. Het beste van het land in september. Casa Foresta zal als wildplukker het grootste gedeelte zelf plukken. Heerlijke wilde groente, noten, vruchten, paddenstoelen en wild. Alles in seizoen! Het schieten van het wild word door Nederlandse jagers gedaan. Mocht je meer tijd hebben dan geeft Casa Foresta een kleine wildplukworkshop vooraf het diner.

24Kitchen Live On Stage (Muiden)
Op zaterdag 13 oktober presenteert de culinaire tv-zender 24Kitchen zich in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Aan de hand van een vijfgangenmenu laten de tv-chefs zien hoe je op een originele, maar ook snelle manier een lekkere maaltijd kunt bereiden.

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer