Zestz
 
Talkin Foodlingo: Affogato
Categorieën: Talkin' Foodlingo

Foodtrendwatcher Marjan Ippel voedt Zestz met nieuw foodlingo. Deze week: affogato.

Affogato. Italiaans voor ‘verdronken’. Traditioneel is de verdronken partij een bolletje vanilleijs dat werd overspoeld door een golf van krakendvers gezette espresso. Maar tegenwoordig zie je tal van varianten op deze Italiaanse klassieker. Zelfs met filterkoffie in plaats van espresso.

Doet het uitsluitend in de originele espressovorm vanouds goed op het Italiaanse terras, maar begint ook door te dringen tot de Nederlandse koffieterrassen. Zeker nu de eerste echte hittegolf van deze zomer zich heeft gemeld, is een affogato een must-(ver)drink voor alle koffie-afficionado’s die ook bij 30 graden Celsius niet zonder hun shot kunnen.
(foto: affogato met Ethiopische sidamo-koffie bij ijssalon/koffiebar Crusio, Bergen op Zoom; © Kiona Malinka, Crusio.nl)

© Zestz / Marjan Ippel 2012

Powered by: Talkin’ Food, je personal foodtrendshopper, ook te volgen via twitter.com/talkinfood

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer