Zestz
 
Illucensie, een nieuwe vorm van restaurantrecensies
Categorieën: foodnieuws, media, people

Een heel nieuw woord heeft zijn intrede in de foodwereld gedaan: de illucensie. Ofwel een ‘recensie’ in de vorm van een tekening. Bedenker is Janneke Hoeben, van huis uit culinair illustrator. Ze vond het jammer om na een etentje niets met de opgedane ervaring en inspiratie te doen. Zo kwam ze op het lumineuze idee om ‘de culinaire ervaringen op illustratieve wijze in beeld te brengen’. Ze slaat twee vliegen in een klap. ‘Niet alleen breng ik hiermee mijn illustraties en bedrijf onder de aandacht, ook bouw ik een uitgebreide portfolio op.’

Sfeer en stijl
Met haar illucensies wil Hoeben niet zozeer een waardeoordeel geven over het eten en het restaurant. ‘Het gaat me er meer om de sfeer en de stijl van het eten/restaurant voor zich te laten spreken. Zo heb ik De Kas ervaren als een jong, fris en ondernemend restaurant met een heldere visie en “echt”, eerlijk eten. Met een sterke illustratiestijl, helder kleurgebruik en met de tekst als beeldtaal heb ik dit proberen weer te geven.’

Kleurinspiratie
Al tijdens haar werk als conceptdesigner binnen de modebranche haalde Hoeben veel (kleur)inspiratie uit eten en drinken. ‘Naast dat ik eten vaak heel mooi vind, bestaat er volgens mij niks leukers dan lekker eten en drinken in goed gezelschap.’
Wekelijks zal Janneke Hoeben op haar website nieuwe illucensies plaatsen. ‘Ook de bezochte restaurants van de afgelopen tijd breng ik alsnog in beeld, omdat ik menu’s en aantekeningen heb bewaard. Een goed diner vergeet je natuurlijk niet zomaar.’

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

1 reactie op “Illucensie, een nieuwe vorm van restaurantrecensies”

  1. Proficiat en mooie stijl. Duidelijk voor de goede kijker, subtiel. Ik zal volgen, dank!

Reageer