Zestz
 

By TWon two girls one cup

Culinair nieuws in bites: Terugkeer van seventies keukengadgets
Categorieën: foodnieuws

Het culinaire nieuws van deze week. Met onder andere: de terugkeer van seventies keukengadgets, weer nieuw foodmagazine en ons vertrouwen in lasagne is nog niet hersteld.

-> Terugkeer van seventies keukengadgets
Een ‘ouderwetse’ mixer, broodmachine, een wekker annex theemaker, tostiapparaat, sodastream (om je eigen frisdrank te maken)… ze gaan in Groot-Brittannië weer als warme broodjes over de toonbank. Ze hebben iets nostalgisch,iets vintage chic-achtigs, maar de apparaten profiteren wel van een betere techniek en hebben een hedendaagse uitstraling. (Guardian)

-> Stadslandbouw maakt slanker
Stadslandbouw is meer dan gezellig met de buren de gezamenlijke moestuin wieden of vlierbloesems plukken om er siroop van te maken. Je blijkt er ook nog slank van te worden. Uit wetenschappelijk onderzoek dat werd gepubliceerd in The American Journal of Public Health blijkt dat stadstuinieren tot een verbetering van de BMI van mensen leidt. (Foodlog)

-> Ons vertrouwen in lasagne is nog niet hersteld
Hoewel uit de door Europa gecoördineerde controleactie naar vermenging van paardenvlees in vleesbereidingen bleek dat alle stalen in België conform zijn, heeft de verkoop zich nog niet hersteld. “We verkopen nog steeds opvallend minder lasagne dan ervoor”, bevestigt warenhuisketen Makro in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. (Vilt)

-> Weer nieuw foodmagazine
F&L Publishing Group geeft bladen als foodies, La Cucina Italiana, Gezond eten en koken & genieten uit. Aan haar aanbod voegt ze een nieuwe titel toe: recepten+. Ieder nummer staat, aldus het persbericht, vol met snelle diners voor het hele gezin. Ze zijn allemaal betaalbaar en eenvoudig te maken. (Receptenplus)

-> Sinaasappelsap 14 maanden na verstrijken houdbaarheidsdatum nog prima
Producten die in gesloten verpakking ongekoeld bewaard mogen worden, blijven veel langer goed dan de tht-datum op de verpakking. De Consumentenbond onderzocht voor het ministerie van Economische Zaken de kwaliteit van sinaasappelsap, bier, yoghurt, brood, vleeswaren en conserven. Bijna driekwart van de proevers vond sinaasappelsap die 14 maanden over de datum was nog acceptabel. (Nieuwsbank)

-> ‘Europa gaat oude groentensoorten verbieden’
Culinair uitgever Norbert Koreman is een nieuwe blog gestart. ‘De Europese maat is voor mij helemaal vol. Lees vandaag bijvoorbeeld hoe Europa de kleinschalige teelt van mooie oude groentenrassen gaat verbieden,’ schrijft hij. ‘Straks mag er alleen nog “ambtshalve goedgekeurd zaaigoed” worden verkocht. De lobby van enkele multinationals kan nu zegevieren.’ Gaan we hiermee akkoord of doen we er samen iets tegen? (Tegen Europa)

-> Foodblogger strijdt voor Kraft Macaroni & Cheese zonder schadelijke kleurstoffen
De Amerikaanse foodblogger Vani Hari ontdekte dat de Amerikaanse kinderversie van Macaroni & Cheese van producent Kraft twee gele mogelijk schadelijke kleurstoffen bevat en de Engelse versie niet. Reden om hiertegen ten strijde te trekken. (MediaBistro)

-> Topkok Lucas Rive opent restaurant in Hoorn
Lucas Rive nam eind vorig jaar, na 27 jaar, afscheid als chef de cuisine van De Bokkedoorns, waar hij het restaurant naar twee Michelinsterren kookte. Lucas en zin vrouw Deborah beginnen hun zaak Lucas Rive op 1 juni aan de Oude Doelenkade, waar nu nog restaurant De Hoornse Kogge zit. (RTVNH)

-> Als stro voedsel wordt
Percival Zhang, professor aan de Virginia Tech-universiteit, publiceert een techniek om cellulose – zeg maar plantaardig afval – om te zetten in zetmeel – zeg maar voedsel. (Standaard)

-> Michelinrestaurant Ivy moet naam wijzigen
Het Rotterdamse Michelinrestaurant Ivy van chef-kok François Geurds moet zijn naam wijzigen. Het restaurant maakt volgens de rechtbank in Den Haag inbreuk op de merkrechten van het Engelse Caprice Holdings. (Trouw)

Wat verder ter tafel komt:

-> Luxehotels Bangkok schrappen haaienvinnensoep

-> Luxe restaurant serveert Rabobank phishingsite

-> ‘Rotterdammer moet voedsel uit buurt eten’

-> Horeca lijdt onder crisis

-> Thee blijft voor Brit ‘koningin van de drank’

-> Jongere ziet steeds minder alcoholreclame

-> Pas op voor groene verpakkingen

© Zestz / Ronald de Nijs 2013

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer