Zestz
 

By TWon two girls one cup

Foodevents voor het weekend en daarna: Amsterdam Rhubarb Week
Categorieën: doen!

Amsterdam Rhubarb Week
Van 2 tot en met 12 mei zet Mister Kitchen de (bijna) vergeten groente rabarber in het zonnetje. Chefs, shakers, experts en kunstenaars zullen zich laten inspireren door de stijlvolle roodgroene stengel. Naast de officiële lancering van Mister Kitchen’s Rabarcello – een Dutch (Rhubarb) Spirit – in Tunes Bar & Restaurant van het Conservatorium Hotel, zal een keur aan Amsterdamse restaurants en bars originele rabarberrecepten en -cocktails op het menu zetten. Onder andere Ron Blaauw, Toscanini, The Butcher, Trouw, À la Ferme, Feijoa en Rijsel zullen de gast verleiden met deze groente. [foto: whitneyinchicago]

Huiskamerdiner (Rotterdam)
Een culinaire ontdekkingsreis in Rotterdam op 4 mei. Istanbul, Berlijn, Milaan, Saigon, Bangkok, New York, Paramaribo, Colombo, Bali, Mali, Calcutta, Barcelona, Tanger, Tbilisi, Parijs, Casablanca… vormende bron van inspiratie.

Nederlands Speciaalbier Festival (Den Bosch)
Het Nederlands Speciaalbier Festival viert haar 10-jarig bestaan!  Op zondag 5 mei aanstaande vindt in hartje ’s-Hertogenbosch, op de markt,  voor de tiende keer het Nederlands Speciaalbier Festival plaats.

Vrijheidsmaaltijd (Amsterdam)
Amsterdammers worden uitgenodigd om op 5 mei een feestelijke maaltijd te delen. Aan talloze tafels vinden op Bevrijdingsdag kleine en grote gesprekken over vrijheid plaats.

Rotterdamse Oogstmarkt
De Rotterdamse Oogstmarkt is verhuisd en keert als maandelijkse markt terug op het Noordplein. De initiatiefnemers hebben zich als doel gesteld om een 100% Rotterdamse variant van een ‘boerenmarkt’ op het Noordplein te ontwikkelen. De vierde editie is op 4 mei. Van kaas uit Streefkerk, mosterd uit Goudswaard tot kroten uit eigen stad.

Streekmarkt (Utrecht)
Op 5 mei staat de Twijnstraat in Utrecht in het teken van streekproducten. Ook is er weer een terras, zijn er door de hele straat zitjes en is er live muziek.

Sonsbeekmarkt (Arnhem)
Op 5 mei vindt in Park Sonsbeek in Arnhem weer de markt met producten van ambachtelijke producenten plaats.

Sunday Spring Market (Amsterdam)
Liberation Market! Samen met het Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen kun je op deze dag komen shoppen aan de vele stands met een oranje tintje. Relaxen en shoppen tijdens de Sunday Market op zondag 5 mei. Locatie is het Westergasfabriekterrein… Proef ook van de hapjes uit verschillende internationale keukens.

HEERLIJK10Daagse (nu inschrijven)
HEERLIJK10Daagse geeft ‘culinaire levensgenieters’ de kans om tegen een aantrekkelijke prijs te genieten van een lunch of diner bij de beste restaurants van Nederland. De derde editie van de HEERLIJK10Daagse vindt plaats van 7 t/m 16 mei. Reserveren is mogelijk sinds 20 april. Het culinaire evenement heeft volgens eigen zeggen 21% meer sterrenrestaurants weten te trekken ten opzichte van vorig jaar.

Photo’s & Afternoon Tea (Rotterdam)
Onder de noemer Photo’s & Afternoon Tea (Rotterdam) werken het Nederlands Fotomuseum en Hotel New York tot 21 mei samen. Wie de tentoonstelling From Holland With Love, met het werk van Ed van der Elsken en andere Nederlandse fotografen, bezoekt, kan daarna voor een afternoon tea aanschuiven bij Hotel New York. Bij dit arrangement krijg je ook nog een ansichtkaartenset met foto’s uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum cadeau. Kosten: 27,50 pp. (€ 18,50 pp met museum- of Fotomuseumjaarkaart). Reserveren via het restaurant van Hotel New York, tel 010-4390525.

Streekmarkt (Hilversum)
Op zondag 26 mei gaat het gebeuren: DeStreekmarkt landt in Hilversum. In nauwe samenwerking met de winkeliersvereniging Hilversum – City realiseren we de eerste Streekmarkt op de Groest.

Streekmarkt Smaak van Zwolle
Producten uit Zwolle en omgeving kun je op 9 juni zien, proeven en kopen. Want dan is weer streekmarkt De Smaak van Zwolle.

© Zestz / redactie 2013

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer