Zestz
 

By TWon two girls one cup

Foodevents voor het weekend en daarna: Dag van de stadslandbouw
Categorieën: doen!

Dag van de stadslandbouw (landelijk)
Op zaterdag 27 april vindt de eerste Dag van de Stadslandbouw Publieksdag plaats. Tijdens deze dag vinden er overal in het land activiteiten plaats, waarbij lokale en regionale stadslandbouw initiatieven zich presenteren. Bewoners kunnen zo kennis maken met stadslandbouw projecten in en om hun stad en stilstaan bij vragen als: Wat is stadslandbouw nu precies? Hoe krijg ik stadslandbouw producten in huis? En hoe kan ik als bewoner zelf meedoen (bijvoorbeeld als vrijwilliger)?

Lokaal & Lekker (Groningen)
Op zaterdag 27 april is het oude postkantoor in Groningen dé plek voor kookgekken en lekkerbekken. De lekkerste producten van en om de stad vind je hier bij elkaar tijdens Lokaal & Lekker: homemade jams, versgebakken brood, topkazen en kraakverse groenten rechtstreeks van het land. Maar ook zaden, zelfgemaakt servies en boeken voor de beginnend moestuinier. Producten met een verhaal, met liefde gemaakt.

Heropening Biergarten (Rotterdam)
Met een muzikaal programma heropent op zaterdag 27 april weer Biergarten Rotterdam.

Eat-in Youth Food Movement Rotterdam (Rotterdam)
Op zondag 28 april laat Youth Food Movement Rotterdam [@YFM_R] zien wat puur, eerlijk en lekker eten is. De tweede editie van de YFM_R eat-in wordt nog lekkerder, groter en gezelliger dan de vorige!

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 28 april is in het Park Frankendael dit jaar weer een Pure Markt. Op deze markt vind je pure foodproducten, verkocht door de producenten zelf. Ook voor non-food kun je hier terecht.

Sallandse Aspergemanifesatie ( Laag-Zuthem)
In de tuin van Landgoed Den Alerdinck in Laag-Zuthem (bij Heino/Raalte) vindt op zondag 28 april van 12.00-17.00 uur de Sallandse Aspergemanifestatie plaats. De manifestatie is een combinatie van streekproducten, kunst en volop genieten van het buitenleven.

Oranjebitter (Rotterdam)
Oranjebitter brengt Rotterdam op Koninginnedag, 30 april, een uniek festival met originele programmering. Naast de traditionele oer-Hollandse spelletjes als blikgooien en bloemkoolbowlen, staan dit jaar weer veel ludieke activiteiten op het programma. Met een foodcourt vol suikerspinnen, popcorn, burgers, hopsateetjes, kofte’s, pizza’s en curryworsten valt er in ieder geval genoeg te eten.


Avenue Culinaire (Den Haag)
Na alle Koninginnedagfestiviteiten op 30 april kun je bijtanken met een lunch, borrel en live muziek op de Bierkades en het Groenewegje. Horecagelegenheden genoeg aan de Avenue Culinaire.

Rotterdamse Oogstmarkt
De Rotterdamse Oogstmarkt is verhuisd en keert als maandelijkse markt terug op het Noordplein. De initiatiefnemers hebben zich als doel gesteld om een 100% Rotterdamse variant van een ‘boerenmarkt’ op het Noordplein te ontwikkelen. De derde editie is op 4 mei. Met onder andere de Goede Vissers, die uit de Waddenzee kokkels, oesters (die je ook ter plekke kan eten!), spiering, garnalen en gerookte harder meenemen.

Streekmarkt (Utrecht)
Op 5 mei staat de Twijnstraat in Utrecht in het teken van streekproducten. Ook is er weer een terras, zijn er door de hele straat zitjes en is er live muziek.

Sonsbeekmarkt (Arnhem)
Op 5 mei vindt in Park Sonsbeek in Arnhem weer de markt met producten van ambachtelijke producenten plaats.

Sunday Spring Market (Amsterdam)
Liberation Market! Samen met het Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen kun je op deze dag komen shoppen aan de vele stands met een oranje tintje. Relaxen en shoppen tijdens de Sunday Market op zondag 5 mei. Locatie is het Westergasfabriekterrein… Proef ook van de hapjes uit verschillende internationale keukens.

HEERLIJK10Daagse (nu inschrijven)
HEERLIJK10Daagse geeft ‘culinaire levensgenieters’ de kans om tegen een aantrekkelijke prijs te genieten van een lunch of diner bij de beste restaurants van Nederland. De derde editie van de HEERLIJK10Daagse vindt plaats van 7 t/m 16 mei. Reserveren is mogelijk sinds 20 april. Het culinaire evenement heeft volgens eigen zeggen 21% meer sterrenrestaurants weten te trekken ten opzichte van vorig jaar.

Kookclub van het Jaar-verkiezing (Amsterdam) (nu inschrijven)
ELLE Eten is samen met kookstudio De Kookfabriek op zoek naar de beste, leukste en meest originele kookclub van Nederland. Samen roepen zij kookfanaten op zich in te schrijven voor de eerste Kookclub van het jaar verkiezing. De teams zullen, tijdens een cook-off in De Kookfabriek Amsterdam, een viergangenmenu bereiden en strijden voor de prestigieuze titel ‘Kookclub van het Jaar’. Het winnende menu verschijnt in de ELLE Eten kersteditie. Inschrijven kan nu. Meer info via facebook.com/KookclubVanHetJaar/.

Photo’s & Afternoon Tea (Rotterdam)
Onder de noemer Photo’s & Afternoon Tea (Rotterdam) werken het Nederlands Fotomuseum en Hotel New York tot 21 mei samen. Wie de tentoonstelling From Holland With Love, met het werk van Ed van der Elsken en andere Nederlandse fotografen, bezoekt, kan daarna voor een afternoon tea aanschuiven bij Hotel New York. Bij dit arrangement krijg je ook nog een ansichtkaartenset met foto’s uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum cadeau. Kosten: 27,50 pp. (€ 18,50 pp met museum- of Fotomuseumjaarkaart). Reserveren via het restaurant van Hotel New York, tel 010-4390525.

Streekmarkt (Hilversum)
Op zondag 26 mei gaat het gebeuren: De Streekmarkt landt in Hilversum. In nauwe samenwerking met de winkeliersvereniging Hilversum – City realiseren we de eerste Streekmarkt op de Groest.

Streekmarkt Smaak van Zwolle
Producten uit Zwolle en omgeving kun je op 9 juni zien, proeven en kopen. Want dan is weer streekmarkt De Smaak van Zwolle.

© Zestz / redactie 2013

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer