Septembernummer ‘TIP’ in 60 seconden
31 augustus 2006Het septembernummer van ‘Tip – hét kookblad’ staat in het teken van ‘slow cooking’ en ‘fast cooking’.
Nee, deze Tip heeft niets te maken met slow food of fast food. De termen staan hier voor ‘lekker uitgebreid koken’ en ‘in een half uur op tafel’. De ene helft gaat over ‘slow cooking’, draai het nummer om en je hebt de ‘fast’ versie. Levert dat een ‘uniek dubbelnummer’ op, zoals op de omslag staat?
• Uiteraard veel recepten, zoals: fast: snelle pastarecepten, slow: zelf ravioli maken; Eke Mariëns fastmenu (‘om te ontdooien’) en zijn slowmenu (‘om in te vriezen’).
• In het redactioneel schrijft Tip: ‘We gaan samenwerken met ’s werelds beste kookblad: “delicious”. En daar zijn we bijzonder trots op.’ Aan dit blad zijn ‘klinkende namen’ verbonden zoals Jamie Oliver, Rick Stein, Curtis Stone en Valli Little. Van deze laatst genoemde had Tip vorige maand al recepten. Deze maand presenteert ze weer enkele gerechten en ook Bill Granger mag meedoen. Met de laatste ook een ‘interview’, of liever gezegd: een introductie van deze Australische topkok die een eigen tv-prgramma heeft, drie restaurants en ook nog eens kookboeken schrijft.
Maar wat bedoelt Tip nu met ‘samenwerken’? Zal Tip inderdaad verdwijnen en wordt het blad vervangen door ‘delicious’, zoals het reclamevakblad Adformatie eerder meldde? Het heeft er veel van weg. Het huidige septembernummer lijkt een beetje in between. Zonder de flair van vorige nummers. Nauwelijks nieuwtjes, geen wijnadviezen. Het wordt tijd voor duidelijkheid.