Zestz
 
payday loans
Talkin Foodlingo: Kotfood
Categorieën: Talkin' Foodlingo

Foodtrendwatcher Marjan Ippel voedt Zestz met nieuw foodlingo. Deze week: Kotfood.

Voorheen de God van Fine Dining Ferran Adrià noemde deze week ‘informeel dineren’ de nieuwste foodtrend. Hoewel ‘nieuw’ relatief is, want fine dining is al een tijdje bezig aan de afdaling naar fun dining. Niet in de laatste plaats dankzij alle informele initiatieven van de Catalaanse ziener zelf, na sluiting van zijn haute moleculaire kot El Bulli. Van thuiskookboek The Family Meal tot zijn samenwerking met Pepsi en een binnenkort in Barcelona te openen Mexicaans restaurant-met-mezcalbar. Maar de laatste tijd krijgt de haute nivellering inderdaad trekjes van een lawine.

Goed voor een extra verschuiving is het meest recente project van veelsterren-en-boekenchef Sergio Herman. Niet een even kostbaar als loodzwaar koperbeslagen kook-, eet-, luister-, lees- en kijkboek à la Sergiology, maar een bestudeerd flodderig en praktisch studentenkookboekje dat minstens zo goedkoop is (€9,95) als zijn titel: Pimp your F**king Kotfood. Voor de NL-ers onder ons: Vlaamse studenten gaan niet op kamers, maar op kot. Hoeder van de fine dining Michelin – wiens formele gids 26 november weer uitkomt – zou normaalgesproken met slippende banden om zulk lingogebruik en zo’n ‘banale’ insteek heenrijden. En dan bedoelen we niet omfietsen à la Nicolaas Klei, de omfietswijnschrijver. Maar Sergio weet zelfs kotfood tot Michelin-niveau op te pimpen. Kotrecepten die hij, inclusief smartfoto’s kreeg toegezonden na een radio-oproep aan Brusselse studenten-op-kot.

De keuze voor dit Vlaams-angehauchte lingo in plaats van het Nederlandse ‘studentenvoer’ heeft ongetwijfeld te maken met Hermans (deels) Belgische klandizie, uitgever/fotograaf en blikveld. Of klinkt ‘studentenvoer’ misschien een tikje té old school formeel voor de Sergiologisch gecouturizede spongebobburger, kapsalon en macaroni der zwijnen? ’t Lijkt wel f**king punkfood!

Sergio Herman Herman, Pimp Your F**king Kotfood, uitg. Minestrone, ISBN 9789490028473.

© Zestz / Marjan Ippel 2012

Powered by: Talkin’ Food, je personal foodtrendshopper, ook te volgen via twitter.com/talkinfood

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer