Zestz
 
payday loans
Zesty foodbites van deze week
Categorieën: foodnieuws

Het verdere culinaire nieuws van deze week. Met onder andere: Michelle Obama stapt in schoolsalades, Belgische studenten lanceren website broodbestellen en vooral jonge vrouwen stuwen vegetarische trend.

-> Michelle Obama stapt in schoolsalades
First Lady Michelle Obama begint ‘Let’s Move Salad Bars to Schools’. Om gezond eten op school te bevorderen. krijgen onderwijsinstellingen een mobiele saladebar. (Obama Foodorama)

-> ‘Vooral jonge vrouwen stuwen vegetarische trend’
Vrouwen stappen vrijwel altijd eerder in trends dan mannen. De toenemende interesse in vegetarisch eten komt met name door vrouwen tussen de 16 en 34 jaar. (VMT)

-> Belgische studenten lanceren website broodbestellen
Bestel je brood online en haal het op het gewenste tijdstip af bij de bakker. (Bakkerswereld)

-> Helft wijn in Rusland is nep
De nepwijn en -cognac zijn gemaakt van concentraten, aroma’s en alcohol. (De Telegraaf)

-> Over 12 jaar hebben de Chinezen alle tijgers opgegeten
‘Chinezen eten alles wat vier poten heeft, behalve de tafel’, zo is de uitdrukking. Er zijn regio’s in China waar geen eendjes meer rondzwemmen en geen vogel meer in de boom zit. Allemaal op. (Welingelichte Kringen)

-> Senseo Connections: Virtueel koffie drinken
Senseo Connections is een nieuw online platform op Facebook. Hier kunnen mensen virtueel koffie drinken en ‘kletsen’ over gezamenlijke interesses als muziek, literatuur, mode en entertainment. (Frankwatching)

-> Belgische kok wil honderd frietkotten openen in China
Een Belgische kok wil in China honderd frietkoten openen om de Chinezen kennis te laten maken met ‘echte Belgische frieten’. (AGF)

-> Kruiden op het dak
In de bouw van het nieuwe hotel in het Amstelkwartier komt een kas op het dak. De kas is onderdeel van het plan van het hotel om zo duurzaam mogelijk te opereren. (De Telegraaf)

-> Laagopgeleiden eten slechter en nemen minder tijd voor maaltijd
Over het algemeen eten mensen met een lage opleiding vaak voor de tv. Ze slaan het ontbijt regelmatig over en houden van een vette hap. (Sync)

-> EU-parlement wil onderzoek naar bijensterfte
‘Het parlement heeft nu vastgesteld dat ook de bijenteelt een strategische rol vervult voor onze toekomst.’ (De Telegraaf)

-> Aardappelen met nieuw soort zetmeel
Nieuwe soorten zetmeel kunnen dienen als betere, groene grondstof voor nieuwe toepassingen in bijvoorbeeld de bouw en de papier-, lijm-, diervoeder- en voedingsmiddelenindustrie. (Boerderij)

-> Helden van de smaak – Jan Robben kapt
Ondanks promotiie door culi’s stopt Jan Robben met het telen van smaakaardbeien. (Foodlog)

-> Vleesvervangers hoeven niet lekker te zijn
Vleesvervangers moeten vooral goed in een maaltijd passen. Dat is belangrijker dan of het produkt op zich lekker is of niet, zo blijkt uit onderzoek. (WUR)

-> EU: ‘pure chocolade’ mag niet op etiket
Er is niet zoiets als ‘pure chocolade’. Dat heeft het Europees Gerechtshof 25 november beslist. (Nieuws.nl)

-> Caissières bespuugd en geschopt
Het is vrijwel dagelijkse kost in de 4000 supermarkten die ons land telt. (Telegraaf)

-> Chefkoks zoeken naar unieke ingediënten in het wild
Koks geïnspireerd door collega René Redzepi van ‘s wereld beste restaurant Noma in Kopenhagen. (NYT)

-> Limburg koopt weinig biologisch voedsel
Ook de oppervlakte biologische land- en tuinbouw-grond is in Limburg met één procent van het geheel bijna drie keer zo laag vergeleken met heel Nederland. (L1 TV FM TXT.nl)

-> Luchthaven JFK New York krijgt 200 iPads
iPads komen vooral terecht bij restaurants en andere horecavoorzieningen. (iPadPlanet.nl)

-> EHBO voor thuisbakkers
Rond deze tijd beginnen Britten massaal aan het bakken van hun Christmas cake. De Britse supermarktketen Sainsbury’s heeft een telefonische hulplijn geopend. (Welingelichte Kringen)

-> Sterretje meer in België
België en Luxemburg tellen nu 115 sterrenrestaurants, een meer dan vorig jaar. (Bijzondere Restaurants)

-> De Librije vegetariërvriendelijkst
De organisatie van de Michelingids houdt geen rekening met duurzaamheid, vindt Wakker Dier. Met een verkiezing wil zij de restaurantgids wakker schudden. (Vleesmagazine)

-> Playboy introduceert energiedrankje
In Londen lanceerde Playboy een drankje voor ‘energie and more’. (123tijdschrift.nl)

-> 71% restaurants vindt moeilijk personeel
Vooral bedienend personeel is lastig te vinden. (Horecaentree)

© Zestz / Ronald de Nijs 2010

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer