Twee nieuwe toprestaurants geopend

De economische crisis heeft twee oudgedienden er niet van weerhouden een eigen restaurant te beginnen. Yuri Wiesen en Jessie Veth openden onlangs in Eindhoven restaurant Wiesen. En Rogier van Dam en Elise Moeskop startten Lastage in Amsterdam.
Het Financieele Dagblad presenteerde kortgeleden een prognose voor 2010, waaruit bleek dat ‘veel ondernemers’ in onder andere de horeca dit jaar failliet gaan. Wie het horecanieuws een beetje volgt, zag de afgelopen maanden al verschillende zaken kopje onder gaan. Het is duidelijk: wie nu in de horeca stapt, moet zeker van zijn zaak zijn. En een portie lef hebben. Zo openden Yuri Wiesen en Jessie Veth een restaurant aan de Kleine Berg, in het upcoming Einhovense Bergenkwartier met mode, kunst en horeca. Behalve restaurant Wiessen gingen in deze straat onlangs nog twee horecazaken open.

Laagdrempelig
‘Na jarenlang voor anderen te hebben gewerkt, wil ik voor mezelf beginnen,’ beargumenteert Yuri Wiesen zijn grote stap in het Eindhovens Dagblad. Chefkok Wiesen stond achter de kachel bij gerenommeerde zaken, zoals het Eindhovense restaurant 1910. ‘We gaan absoluut voor kwaliteit, maar willen ook laagdrempelig zijn. Gewoon lekker koken met mooie producten. Ik ga me niet richten op een Michelinster. Hoewel een Bib Gourmand in de toekomst wel leuk zou zijn,’ vertelde Wiessen voor de opening aan Knoopjelos.nl.

Gegroeid als kok
Ook Rogier van Dam heeft een indrukwekkend cv. Zo was hij laatst chef-kok van Posthoorn (1 Michelinster) in Monnickendam. ‘Ik heb nu het idee dat ik als kok genoeg gegroeid ben om mijn eigen visie te gaan neerzetten,’ aldus Van Dam aan BijzondereRestaurants.nl. ‘Veel zal ik niet veranderen. De meeste leveranciers behoud ik. Het zit meer in een ander gevoel in mij… in de zaak en dus ook op het bord.’

Eigen witte huiswijn
In het pand van voormalig restaurant l’Entresol op grens van de Nieuwmarkt- en de Lastagebuurt nam hij samen met partner Elise Moeskops (ook werkzaam bij een wijnimporteur) zijn intrek. ‘Een huiskamer waar ik dolgraag zelf te gast zou willen zijn,’ aldus Van Dam. Op de kaart van Lastage prijkt zelfs al een eigen witte huiswijn, ‘een frisse en minerale verdicchio die heerlijk doordrinkt,’ vertelt Moeskops aan BijzondereRestaurants.nl.

Restaurant Wiesen, Kleine Berg 10, Eindhoven. Tel: 040-2446666. Recensie is hier te lezen.

Restaurant Lastage, Geldersekade 29, Amsterdam. Tel: 020-737 0811. Recensie is hier te lezen.

© Zestz / redactie 2010

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok