Doorzichtig broodrooster

Robuust broodrooster van Magimix maakt einde aan verbrande boterhammen.
Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar aan deze Vision Toaster gingen maar liefst vijftien ontwikkelingsjaren vooraf. Gezocht werd naar een oplossing voor de metalen zijkanten die een boterham tijdens het roosteren aan het zicht onttrekken. De oplossing: twee kwartselementen op de bodem van het apparaat, die hun warmte ook nog eens gelijkmatiger afgeven. En glazen deurtjes, dubbelwandig geïsoleerd.
Het broodrooster is fors uitgevallen. Daardoor kunnen niet alleen twee boterhammen naast elkaar geroosterd worden, maar kan ook een stokbroodje, bagel of pistoletje opgewarmd worden. Ook mogelijk: een reeds getoast broodje even opwarmen (zonder verder uitdrogen) en een boterham uit de vriezer ontdooien en direct roosteren. Bovendien zijn er acht roosterstanden en, handig, een ’stopknop’.
Als de kwartselementen door de warmte rood kleuren, is dat in het begin bijna magisch. Maar alles went; op het laatst stop je een boterham blindelings in de gleuf, haal de handel naar beneden en wacht. Deze krachtpatser doet zijn werk goed, zo is de ervaring. Kijken of de boterham verbrandt, is echt verleden tijd. Een beauty van een broodrooster die dankzij zijn designuiterlijk en het stukje geavanceerde techniek jammer genoeg 249 euro moet kosten.

© Zestz / redactie 2010

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok