Zestz
 
Payday advance
Frans echtpaar start bakkerij in Amsterdam-Zuid
Categorieën: shopping

Op 14 juli openen De Roturiers bakkerij Le Fournil de Sébastien aan het Olympiaplein 119.
 
Sébastin de Roturier (37) is geboren en getogen in Frankrijk, zijn vrouw Susan is Nederlandse. Het echtpaar heeft in de Franse Vendée tien jaar lang een bakkerij gehad en maakt nu de overstap naar Nederland. In hun nieuwe zaak Le Fournil de Sébastien bieden ze straks broden op ambachtelijke Franse wijze bereid en zonder toevoeging van kunstmatige stoffen.
Vanuit de winkel hebben klanten zicht op de bakkerij. ‘De sfeer, de geur van de bakkerij zal typisch Frans zijn en de prijzen liggen ongeveer op hetzelfde niveau als bij een normale bakkerij,’ vertelt Susan de Rotier aan Bakkerswereld. ‘Elke keer als je onze bakkerij binnenloopt moet je het gevoel hebben dat je in het heerlijkste deel van Frankrijk bent geweest.’

Le Fournil de Sébastien is vanaf 14 juli van maandag tot en met zaterdag geopend van 7 uur tot 19 uur. 

Lees ook: Le Fournil de Sébastien opent filiaal in Hilversum

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

18 reacties op “Frans echtpaar start bakkerij in Amsterdam-Zuid”

  1. Dave Cooper zegt:

    Finally! After six years living in Amsterdam, finally we have a decent French bakery! I just tried a batard loaf, and this is the real thing! Bravo Sébastien and Susan! C’est le vrai. Finalement!

    Bread to me is the staff of life. I became accustomed to good bread during my many holidays in La France Profonde (St. Etienne, Roanne, Lyon).

    Veuillez, agréer, mes salutations le plus distingué

    Dave Cooper
    Jasonstraat
    Oud-Zuid

  2. Toby zegt:

    Dit kan nooit een echte Franse bakker zijn, want die zijn ook op Zondag open. Als deze mensen al beginnen met de NL-mentaliteit met magere openingstijden dan zal het met het brood ook wel minder worden…

  3. Peter zegt:

    Toby@ Wat een lariekoek, van 7 tot 7 is meer dan enige andere winkel doet. Magere openingstijden zijn dat zeker niet.

    Ik verheug me er op er eens aan te leggen !

  4. janwillem zegt:

    zo zo toby, wat een negativiteit. ik denk dat we meer aan jouw bijdrage zouden hebben gehad als je bij ze langs was geweest en een baksel had uitgeprobeerd, denk je ook niet?

  5. Marion zegt:

    Ik ben er geweest en wil iedere dag wel terugkomen. Voor alle zintuigen een paradijsje op het plein. Merci beaucoup met jullie komst en wens iedereen die hier werkzaam is dan ook veel klanten toe.

  6. Arnold zegt:

    Fantastische bakker! Heerlijk brood, en heerlijk vers. Een echte warme bakker. Vriendelijk personeel. En ach: voor het zondagse brood kunnen we terecht bij de joodse bakker een blok verder. Een minpuntje echter: de bacquetes (goed gespeld?) hebben intern geen mooie structuur. Licht misschien aan de beperking die ze zich opleggen wat betreft ingredienten.
    Het begin van een keten, hoop ik.

  7. Caroline zegt:

    Gweldige bakker. Heerlijke chocoladecroissantjes en de gewone croissantjes zijn ook fantastisch.
    Het walnotenbrood is puur genieten.

    Ik hoop dat ze ook de echte Franse eclairs gaan maken!!!!

    Ik kom uit de Pijp naar het Olympiaplein.

  8. Sanne zegt:

    ze zijn niet op zondag geopend omdat dat niet mag volgens de wet, oud zuid valt niet onder toeristisch gebied volgens de gemeente, heel jammer. Maar het brood is echt fantastisch

  9. John zegt:

    Mooie producten, goed concept, maar niet netjes om naast een bestaande bakker te gaan zitten….
    Er zijn genoeg andere mooie locaties

  10. Nathalie zegt:

    @ John,

    Waarom is dat niet netjes? Dat maakt toch niets uit, ze verkopen allebei verschillende producten.

  11. holachica zegt:

    misschien een idee om ook een winkel te beginnen in Rotterdam……… ik hoop het..

  12. hans talsma zegt:

    Ook ik heb me laten verleiden tot een bezoek aan deze voor Amsterdamse begrippen bijzondere bakkerswinkel en met genoegen. Veel fraaie, hier vrijwel onbekende broodsoorten (alleen v/h Crust and Crumbs komt enigszins in de buurt met Frans georientieerde broden en bakkerswaren), mooie inrichting, niet overdone, vriendelijke sfeer en bediening. Ik zou zeggen een aanwinst en omweg waard, want ik moet er voor vanuit de Jordaan komen, toch 20 minuten fietsen maar dat heb ik er graag voor over. Watertandend.

  13. Richard Troelstra zegt:

    Je suis heureux !!!! Niet verwacht, toch gekomen. Na de pretentieuze modebakkers (wel lekker maar te duur) nu een bakker die weet wat ook de Amsterdammers lekker vinden. De prijzen zijn normaal zoals het bij brood hoort.
    Neem een baguette, zoute boter en een heerlijke ( zoek zelf maar uit welke) kop koffie. En voor je schoonmoeder een heerlijke zand(abrikozen) taart. Midlife crisis meteen voorbij.

  14. Muriel zegt:

    tout le monde en parlait, nous y sommes allés. Sur le trajet je demandais à mon mari, comment peut-on quitter la Vendée pour Amsterdam et bien je comprends. Il ne devait certainement pas y avoir la queue en Vendée! d’ailleurs parlons-en il y a la queue pas pour la qualité mais parce que la boutique est minuscule! Un “patissier” préparait une tarte aux fraises avec des fraises restées plusieurs jours au réfrigérateur ce qui leur rend un gout amer. Les croissants et pains aux chocolats sont très gras et pas cuits à l’intérieure, la baguette viennoise a normalement une couleur jaune quelqu’un a oublié les oeufs, les gateaux très NL n’étaient pas frais, les Madeleine ne ressemblaient à rien, les chaussons aux pommes sont vendus sans les pommes et il n’y pas de courtoisie ou amabilité, seulement la queue. ‘Bakken met passie’ offre toute la qualité et plus, on peut gouter. Disons qu’il y a Fauchon ou fauché,….ou roturier!!! sorry je ne pouvais pas la laisser passer celle là!

  15. Louise zegt:

    Ja heel erg leuk zo’n bakkerij in Amsterdam maar benje weleens gewoon bij een warme bakker in een dorp geweest. Ik ken er eentje in Hoogwoud nou die kan er ook wat van hoor en hij is gewoon Nederlander maar een bakker in hart en nieren en bakt met alle passie die hij in zich heeft. Daar hebben ze ook heerlijke broden zonder enige vorm van nepperij erin het smaakt zoals brood bedoeld is. Probeer het dus eens gewoon bij een Nederlandse bakker je hoeft helemaal niet naar Amsterdam daarvoor. Er zijn heel veel warme bakkers waar de passie vanaf spat.
    Dus probeer ook die bakker in Hoogwoud eens. Baas heet ie geloof ik.

  16. beste susan en sebastien,

    bijna weer 14 juli, het eerste jaar ondernemen in amsterdam gehaald alvast proficiat!

    wat een topzaak hebben jullie, een voorbeeld voor vele bakkers zo als het zou moeten zijn. de juiste producten, broodfilosofie en marktkansen die jullie goed benutten.

    ga zo door en veel succes met onderandere jullie nieuwe aanwinst in hilversum.

    met veel groeten en hopelijk tot een ontmoeting,
    hartog’s volkorenbakkerij en maalderij, amsterdam
    fred fj tiggelman

    volkorenbrood.nl

  17. hans zilversmit zegt:

    le fournil ..een aanwinst ….toch een aanmerking ..een paar keer het pain de seigle gekocht , doorgaans te “klef” en niet altijd gaar ..jammer ..heb andere ,betere herinnering aan mijn pain de seigle au perigord alwaar ik al 30 jaar vele maanden vertoef ..is er iets aan te doen ?

  18. [...] Er staat daar een tafeltje, compleet met twee stoeltjes. De meegebrachte koffie dampt nog, de pain au chocolat smaakten goddelijk. Wanneer er een skiff voorbij komt, kijk ik op en verbaas me over mijn [...]

Reageer