Zestz
 
payday loans
Foodevents voor het weekend en daarna: zomereditie
Categorieën: doen!

Kersenfestival (Bunnik)
Theo en Martine Vernooy nodigen u uit voor het Cothense Kersenfestival op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. In hun hoogstamboomgaard presenteren ze een gevarieerd programma. Maar bewonder vooral de hoogstamboomgaard met vijftien oude kersenrassen die allemaal anders smaken.

Zomerse Frambozendagen (Meijel, Limburg)
Frambozenkweker Raspberry Maxx viert dit jaar weer de Zomerse Frambozendagen. Op 1 juli en 8 juli viert de kweker weer dat het frambozentijd is en kan iedereen er terecht om te genieten van de sfeer op de frambozenfarm. Er zijn kraampjes met Nepalese producten, brocante, allerlei theesoorten en speciale biologische producten, paddestoelen, uit eigen tuin gemaakte heerlijkheden en nog veel meer. Ook is er yoga in de buitenlucht en je kunt aansluiten voor een rondleiding over de kwekerij.

Bourgondisch Buiten (Westbeemster)
Iedereen die geïnteresseerd is in lokale streekproducten die naar méér smaken, kan tijdens Bourgondisch Buiten op 7 en 8 juli zijn culinaire hart ophalen. Kom proeven, ruiken, kijken en ontdekken wat de Beemster en omstreken allemaal te bieden heeft aan eerlijke en natuurlijke producten.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 8 juli is in het Amstelpark Amsterdam weer een Pure Markt. Op deze markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

Sonsbeekmarkt (Arnhem)
Op 8 juli vindt in Park Sonsbeek in Arnhem de tweede markt met producten van ambachtelijke producenten plaats.

Recordpoging Langste Vegetarische Tafel (Amsterdam)
Op woensdag 11 juli wordt een recordpoging gedaan om het Nederlands record Langste Vegetarische Tafel te verbeteren. Ruim 600 mensen zullen dan gezamenlijk eten van een vegetarische maaltijd. De recordpoging wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond.

Sixties-diner Hilton Amsterdam
Hilton Amsterdam bestaat 50 jaar en viert dat op 14 juli met een Sixties-diner. The Seven Lively Arts Ball zal een getrouwe kopie zijn van het openingsfestijn in juli 1962 (zie foto).

Preuverie – Winterswijk
Van woensdag 25 juli t/m vrijdag 27 juli kun je weer ‘culinair feestvieren’ in Winterswijk. Tijdens de alweer 21e editie van de Winterswijke Preuverie wordt de markt rondom de Jacobskerk weer omgetoverd tot een gezellig openluchtrestaurant. In prachtige pagode tenten vertonen tien culinaire toppers hun kunsten aan het publiek. De nadruk ligt dit jaar op producten uit eigen streek.

Kreeft & Popcorn (Amsterdam)
Op vrijdag 29 juni is de Zuiderkerk in Amsterdam het decor van het feest Kreeft & Popcorn. Met muziek, cocktails, bubbles, foodcorners en verse kreeft.

Oogstfeest aardappel (Amsterdam)
Vroeger werd het binnenhalen van de nieuwe oogst groots gevierd. Een nieuwe oogst betekende immers eten en eten betekende leven. Op het platteland zijn oogstfeesten nog steeds een traditie die de verbintenis tussen mens en het land vieren. Stedelijke consumenten zijn steeds verder van hun eten vervreemd. Tijd om daar wat aan te doen. Met een kunst, eten en een feestje! De Youth Food Movement brengt in samenwerking met beeldend kunstenaar Sascha Landshoff op 14 juli het Oogstfeest weer terug naar de stad. Met een door topchefs verzorgd Bourgondisch diner en een door Sascha gemaakte expositie vieren we de nieuwe aardappeloogst. En dat voor maar 4 euro per gerecht en een driegangendiner voor maar 15 euro! Inclusief rockend feestje! En als je vóór 14 juli je stempelkaart koopt, krijg je nog eens 2,50 korting en betaal je 12,50.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 15 juli is in het Amstelpark Amsterdam weer een Pure Markt. Op deze markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

Swan Market XXL(Rotterdam)
Swan Market is een lifestylemarkt waar je helemaal los kunt gaan op interieur, mode, vintage, sieraden en accessoires en betaalbare kunst. Ook vind je er leuke kraampjes met kids design en bijvoorbeeld keramiek. Ook de maag wordt niet vergeten. Heb je na al dit shoppen trek gekregen dat zijn er ook nog stands met o.a. biologische producten en lekker eten en drinken. Zondag 15 juli is de XXL-editie.

Leiden Culinair
Het zomerfestival Leiden Culinair is een vertrouwd hoogtepunt van de Leidse zomer, al jaren samen optrekkend met de Leidse Lakenfeesten. Dit jaar vinden deze publiekstrekkers plaats van 28 juni t/m1 juli. Het is de 26e editie.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 29 juli is in het Amstelpark Amsterdam weer een Pure Markt. Op deze markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

Voor een maand (Maarssen)
RamonBeuk vierde in 2011 zijn 10-jarig jubileum als ondernemer, kok en schrijver met een eigen restaurant, Voor een maand. Het was zo’n succes dat hij dit jaar van 1 augustus tot 1 september herhaalt.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 5 augustus is in het Amstelpark Amsterdam weer een Pure Markt. Op deze markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

Dag van de Romantische Muziek (Rotterdam)
De 26e editie van de Dag van de Romantische Muziek op 12 augustus wordt dit jaar als een ‘oor- en tongstrelend feest op niveau’ geplugd. Met nadruk op ‘tongstrelend’. Nu gaat het op deze dag altijd al om lekker en stijlvol picknicken. Nieuw is een diner aan ‘de langste tafel van Rotterdam’: een keurig opgedekte eettafel die zich door het park slingert en waar een viergangendiner (à 65 euro) aan geserveerd zal worden. Te reserveren via www.dagvanderomantischemuziek.nl.

New Food Fair (Amsterdam)
De vijftiende New Food Fair alweer. De volle lengte van de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk staat op 1 september weer in het teken van eten en drinken. Alle bedrijven die iets met eten en drinken te maken hebben zetten letterlijk de tafels en stoelen buiten. Met als extraatje deze keer: een 2ehandskeukenspullenmarkt op Herenmarkt (zijstraat vanaf café Harlem).

Food Night 2012 (Amsterdam)
Food Night vindt dit jaar op 2 september plaats op een nieuwe locatie: Meer en Vaart 175, aan de voet van de Sloterplas. Hoofdact vormen nog steeds de Street Food artiesten met lekkere hapjes en drankjes. De hele straat wordt ook gevuld met een bruisend cultureel programma voor jong en oud.
Muziek, dance, beelden kunst, straat artiesten en nog veel meer.

Le Cube daalt neer in Londen
Le Cube, het mobiele restaurant van Electrolux, was eerder te vinden in Brussel en Milaan. Nu daalt het neer in Londen. Tot en met 30 september koken hier 5 chefs, goed voor 8 Michelinsterren. Steeds kunnen slechts 18 mensen aan een tafel plaatsnemen.

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer