Zestz
 
Foodevents voor het weekend en daarna: Foodhack Eindhoven
Categorieën: doen!

Foodhack Eindhoven
Op 3 juni wordt in de Schellens Factory in Eindhoven de eerste Foodhack Eindhoven gehouden. Het event, bedoeld voor experimentele foodlovers, verkent op een avontuurlijke manier de grenzen tussen technologie, design en food.
3D foodprinting. Nano-food. Functional food. Home farming. De technologische revolutie die onze wereld doet veranderen, heeft ook zijn uitwerking op foodproductie. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe ziet de toekomst eruit? En in welke mate willen we ingrijpen in ons eten?
Foodhack Eindhoven neemt een duik in de toekomst, blikt terug op eerdere technologische doorbraken en gaat het debat aan met toonaangevende denkers en doeners in de foodwereld. Het event is onderdeel van de Dutch Technology Week (DTW) die van 31 mei tot en met 7 juni wordt gehouden.

Viva las Vegas (Amsterdam)
Viva Las Vega’s Food Festival is volgens eigen zeggen het grootste vegetarische festival in Nederland. Ook dit jaar kunnen beginnende flexitariërs, vega’s en iedereen die zich aangesproken voelt, op 1 juni genieten van een dag- en avondprogramma met workshops, lekker eten, muziek en meer.

Culinaria (Brussel)
Culinaria viert van 29 mei tot 2 juni zijn vijfde verjaardag. Op het programma: een dertigtal chefs, een dozijn kunstenaars, een amuse van een jonge creatieveling, een 7-gangenmenu en talrijke sterren.

ProefMei en Frittenbak Wedstrijd (Bergen op Zoom)
Chefkoks van de restaurants it de Brabantse Wal regio en gastrestaurateurs uit de Delta presenteren op de pleinen van stadspaleis het Markiezenhof hun gerechten. Alle gerechten tijdens ProefMei, van 30 mei t/m 2 junii, zijn bereid met de (erkende) streekproducten, Ansjovis, Asperges en Aardbeien, de drie AAA’s. En nog een vierde A, het aardappeltje van TholenOp zondag 2 juni vindt tijdens ProefMei in Bergen op Zoom de tweede editie van de Frittenbak Wedstrijd Holland-België plaats.

Smaakvol Putten
Bijzondere hapjes en drankjes proeven in Putten. Dat kan 1 juni tijdens de vierde editie van Smaakvol Putten.

Brouwerijdagen
Komend weekend wordt de Week van het Nederlandse Bier afgesloten met de brouwerijdagen op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Maar liefst 78 Nederlandse brouwerijen openen hun deuren. Op zaterdag doen 69 brouwerijen mee en op zondag 55.

http://bier.blog.nl/biernieuws/2013/05/29/open-bier

Sonsbeekmarkt & Aftrap Boerenfluitjes (Arnhem)
Op 2 juni kleurt de Sonsbeekmarkt, een mix tussen streekmarkt en buitenfestival, rood en groen… Boerenfluitjes trapt af op deze markt. Initiatiefnemer Ester van Aalst heeft 10 van de leukste boeren en telers met een mooi product en verhaal uitgenodigd om daar een feestje te bouwen.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 2 juni strijkt de Pure Markt neer op de Zuidas. Tijdens de Zuidas Run is op het George Gershwinplein te vinden en op het Gustav Mahlerplein kleine food-court.

Start ‘de 32,50 club’ (Rotterdam)
In een tijd dat restaurateurs murw worden geslagen door alle kortingsacties, dinerweken en aanbiedingen van grote organisaties, vinden enkele Rotterdamse horecabedrijven dat ze het heft in eigen handen moeten nemen. Met niet een zoveelste ‘speciale’ week, maar een recht-door-zee actie die het hele jaar door geldig is. Het idee is simpel: alle restaurants die verbonden zijn aan de 32,50 Club bieden een 3-gangen diner aan voor 32,50 euro. Deelnemers zijn Allure, Asian Glories, De Matroos en het Meisje, Eendracht, Hotel Quartier de Port, In den Rustwat, Kwiezien, La Enoteca, Olivia, Uit je Eigen Stad en Zinc. Op 2 juni trapt de 32,50 Club af.

Sunday Spring Market (Amsterdam)
Liberation Market! Samen met het Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen kun je op deze dag komen shoppen aan de vele stands met een oranje tintje. Relaxen en shoppen tijdens de Sunday Market op zondag 2 juni. Locatie is het Westergasfabriekterrein… Proef ook van de hapjes uit verschillende internationale keukens.

Puur Restaurant Week
Van 3 t/m 9 juni is het weer Puur Restaurant Week. Restaurants bereiden Speciaal een Puur Menu met zoveel mogelijk biologisch, Fairtrade, duurzame vis of vegetarisch. Goed voor mens, dier en milieu.
www.puurrestaurantweek.nl

Het culinaire festijn Taste of Amsterdam viert van 6-9 juni zijn 5e verjaardag. Nieuw dit jaar is onder andere het Artisan Paviljoen met streekproducten,  het Italië paviljoen met de beste producten uit dit kook gekke land en de mogelijkheid om groepstafels (zakelijk en privé) te reserveren. In het Amstelpark presenteren onder andere The Harbour Club, De Kersentuin, MOMO, Izakaya, Kösebasi, The Butcher, Blauw, Aan de Poel, Het Bosch, Vis aan de Schelde, Lute en Elkaar hun gerechtjes.

Limburg Proeft (Hasselt)
Na zeven succesvolle edities van het culinaire festival Antwerpen Proeft, zakt het evenement op 7, 8 en 9 juni voor het eerst af naar Limburg. Hasselt om precies te zijn.

Buitententoonstelling verantwoorde Hollandse vis (Den Haag)
Vishandel Simonis opent begin deze maand visrestaurant Catch. De opening wordt gevierd met een een tentoonstelling die tot 7 juni te zien is op de Lange Vijverberg in Den Haag. In samenwerking met het visbureau wordt Hollandse vis plus het verhaal achter elke vis belicht.

Streekmarkt Smaak van Zwolle
Producten uit Zwolle en omgeving kun je op 9 juni zien, proeven en kopen. Want dan is weer streekmarkt De Smaak van Zwolle.

© Zestz / redactie 2013

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer