Zestz
 
payday loans
Foodevents voor het weekend en daarna: Kom naar de Vreelust tuin in Spangen
Categorieën: doen!

Groene Loper 010: van Spangen tot de tuin aan de Maas (Rotterdam)
De Groene Loper 010 is zondag 26 augustus uitgerold over DE GREEN MILE. Deze GREEN MILE ligt tussen Spangen en de Mullerpier met o.a. Dakpark Rotterdam, Uit Je Eigen Stad, Voedseltuin en Proefpark de Punt.

Preuvenemint (Maastricht)
Van donderdag 23 augustus t/m zondag 26 augustus is voor de 31e keer het Vrijthof omgebouwd tot een groot openluchtrestaurant. Kom ‘preuve’ bij de diverse stands en laat je verrassen door de culinaire smaakexplosies.

Hoogeveen Culinair
Op 25 en 26 augustus laten verschillende bedrijven uit Hoogeveen laten zien wat zij op culinair gebied te bieden hebben. Van eenvoudige hapjes tot gastronomische hoogstandjes,

Stadsimkercursus (nu inschrijven)
Vanaf begin september zoemt het rond, dan start ‘Holy Bee!’, een cursus urban beekeeping. In Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Den Haag, Nijmegen en Utrecht maken stadsbewoners kennis met het bijenhouden op daken of in de tuin. En dat is hard nodig. De bij heeft het moeilijk en kan een helpende hand goed gebruiken.

Smart&Sexy picnick Arnhem
De Smart&Sexy picknick komt ook naar Arnhem en zal bij mooi weer plaatsvinden op zondag 26 augustus in het Sonsbeekpark, vlakbij het Watermuseum. Als blijkt dat het weer op andere dagen geschikter, kan de datum nog veranderen. Entree is 15 euro, inclusief bubbels en andere drankjes. Wel zelf iets lekkers te eten meenemen.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 26 augustus is in het Park Frankendael Amsterdam weer een Pure Markt. Op deze markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

Culinair Alphen
Eten, drinken en ontmoeten: Culinair Alphen brengt het beste uit de gastronomische wereld samen in Park Rijnstroom. Van donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september is iedereen welkom.

Havenfestival Almere met cultuur, botters en lekker eten
De twaalfde editie van Alliantie Almere Haven Festival vindt plaats van 31 augustus tot en met 2 september. Drie dagenlang kunnen bezoekers genieten van cultuur, botters en lekker eten.

New Food Fair (Amsterdam)
De vijftiende New Food Fair alweer. De volle lengte van de Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk staat op 1 september weer in het teken van eten en drinken. Alle bedrijven die iets met eten en drinken te maken hebben zetten letterlijk de tafels en stoelen buiten. Met als extraatje deze keer: een 2ehandskeukenspullenmarkt op Herenmarkt (zijstraat vanaf café Harlem).

Voor een maand (Maarssen)
Ramon Beuk vierde in 2011 zijn 10-jarig jubileum als ondernemer, kok en schrijver met een eigen restaurant, Voor een maand. Het was zo’n succes dat hij dit jaar van 1 augustus tot 1 september herhaalt.

4e Roze Knoflook Festival van Amsterdam
Op 1 september staat kookboekenwinkel ‘De Sperwer’, bij de Albert Cuyp, weer BOL van Roze Knoflook. Na het grote succes van vorig jaar, willen Juliet Deijmann van Kookboekenwinkel ‘De Sperwer’ en Carlo van Lamsweerde, ‘ambassadeur’ van de allerlekkerste roze knoflook uit het Franse Lautrec, weer meer mensen laten genieten van dit smakelijke festival .

Food Night 2012 (Amsterdam)
Food Night vindt dit jaar op 2 september plaats op een nieuwe locatie: Meer en Vaart 175, aan de voet van de Sloterplas. Hoofdact vormen nog steeds de Street Food artiesten met lekkere hapjes en drankjes. De hele straat wordt ook gevuld met een bruisend cultureel programma voor jong en oud. Muziek, dance, beelden kunst, straat artiesten en nog veel meer.

Bierfestival Apeldoorn
Op zondag 2 september vindt de 8ste editie van Bierfestival Apeldoorn plaats. Het festival heeft inmiddels een grote reputatie opgebouwd in de regio waarbij jong en oud zich de hele dag kunnen vermaken.

Grietmarkt (Amerongen)
Twee keer per jaar, op de tweede zaterdag van mei en september, wordt in Amerongen de Grietmarkt georganiseerd. Op de Margaretha Turnorlaan, in het hart van het oude dorp, vinden bezoekers biologische producten en kunst. De markt wordt omlijst met akoestische muziek, straattheater en kinderactiviteiten. In de najaarseditie, op 8 september, wordt de Grietmarkt traditiegetrouw afgesloten met een biologishe openluchtmaaltijd, het Grietmaal.

Le Cube daalt neer in Londen
Le Cube, het mobiele restaurant van Electrolux, was eerder te vinden in Brussel en Milaan. Nu is het neergedaald in Londen. Tot en met 30 september koken hier 5 chefs, goed voor 8 Michelinsterren. Steeds kunnen slechts 18 mensen aan een tafel plaatsnemen.

Wildpluk Diner Restaurant AS Amsterdam
Samen met Casa Foresta organiseert Sander Overeinder op 28 september in zijn restaurant As een Wildpluk Diner. Het beste van het land in september. Casa Foresta zal als wildplukker het grootste gedeelte zelf plukken. Heerlijke wilde groente, noten, vruchten, paddenstoelen en wild. Alles in seizoen! Het schieten van het wild word door Nederlandse jagers gedaan. Mocht je meer tijd hebben dan geeft Casa Foresta een kleine wildplukworkshop vooraf het diner.

Bavaria komt met eigen bierfestival
Biermerk Bavaria organiseert haar eigen festival. De eerste editie van het Zo. Festival vindt plaats op 22 september op het brouwerijterrein in Lieshout.

Amsterdamse Wijnmarkt
Op zondag 23 september is de derde Amsterdamse Wijnmarkt. Van een klein aantal importeurs kun je in de Gummmbar wijnen proeven en kopen.

24Kitchen Live On Stage (Muiden)
Op zaterdag 13 oktober presenteert de culinaire tv-zender 24Kitchen zich in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Aan de hand van een vijfgangenmenu laten de tv-chefs zien hoe je op een originele, maar ook snelle manier een lekkere maaltijd kunt bereiden.

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer