Zestz
 
Ramenshop Le fou Fow in Amsterdam heropent zijn deuren

Op 8 februari heropent Fow Pyng Hu zijn Amsterdamse ramenshop Le fou Fow voor een half jaar.

We spreken Fow Pyng Hu op het Internationaal Film Festival Rotterdam, waar zijn roadmovie Nick in première is gegaan. De film over een zelfingenomen souschef die op truffeljacht gaat, kon op goede reacties rekenen. ‘Al zijn er altijd kijkers die het maar niets vinden. Niet helemaal verwonderlijk, want heel sympathiek is de hoofdpersoon niet,’ aldus de filmregisseur en ramenkok. Nick draait vanaf 16 februari in een aantal filmhuizen. Maar filmfestival of niet, Fow Pyng Hu moet alweer gaan denken aan de inkoop van zijn producten. Over een week opent immers weer Le fou Fow, zijn ramenshop die zich bevindt op de tweede verdieping van Chinese toko Dun Yong in Amsterdam.

Primeur
Amsterdam had op 16 oktober 2011 de primeur met de eerste ramenshop. Voor twee maanden weliswaar. De eerste weken waren zwaar, herinnert Fow Pyng Hu zich. ‘Een bevriend kok leerde me efficiënter te werken, maar het was ook een kwestie van routine krijgen.’ Gek was dat niet. Fow is een filmregisseur voor wie een droom uitkwam: een plek waar hij ramen kon serveren: een Japanse dis waarbij noedels zwemmen in een krachtige bouillon, aangevuld met een topping. De goede reacties van zijn klanten hebben hem ertoe gebracht voor een half jaar zijn intrek te nemen in toko Dun Yong.

Keuze genoeg
Gaat hij het anders aanpakken? ‘Klanten hadden de keuze uit een varkens/kippenbouillon en een vegetarische variant. Veel mensen blijken echter geen varkensbouillon te verkiezen. Daarom wil ik ook een kippenbouillon aan het assortiment toevoegen. Zoveel keuze is niet helemaal Japans, aangezien de ramenshops zich daar veelal specialiseren in een soort bouillon.’

Toekomst
‘Een film maken is te combineren met een ramenshop,’ denkt de regisseur, die met tussenpozen zeven jaar aan de film Nick heeft gewerkt. Toch ziet hij zich na een dag in de keuken niet nog eens ‘s avonds achter de camera staan. ‘Dan ben ik echt bekaf.’ De oplossing is een restaurantcollega, die kan invallen als Fow Pyng Hu de camera ter hand neemt. Om het geluk een beetje af te dwingen, kijkt hij ondertussen naar een permanente locatie voor zijn ramenshop.

Le fou Fow (p/a Toko Dun Yong), Stormsteeg 9, Amsterdam Vanaf 8 februari geopend van woe t/m zon 12-17 uur.

© Zestz / Ronald de Nijs 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer