Zestz
 
payday loans
Food events voor het weekend en daarna
Categorieën: doen!

3e Roze Knoflook Festival van Amsterdam
Op 9 en 10 september staat kookboekenwinkel ‘De Sperwer’, bij de Albert Cuyp, weer BOL van Roze Knoflook. Na het grote succes van vorig jaar, willen Juliet Deijmann van Kookboekenwinkel ‘De Sperwer’ en Carlo van Lamsweerde, ‘ambassadeur’ en importeur van de allerlekkerste roze knoflook uit het Franse Lautrec, weer meer mensen laten genieten van dit smakelijke festival .

Texel Culinair (De Koog)
Het weekend van 9 t/m 11 september is de Dorpsstraat in badplaats De Koog ‘the place to be’ voor levensgenieters. Dan vindt Texel Culinair, een eetfestijn van hoog niveau. plaats.

Alkmaar Culinair Plaza 2011
Van 9 september t/m 11 september is het Waagplein in Alkmaar het decor van de 20e editie van het Rabo Alkmaar Culinair Plaza 2011. Ook dit jaar gaat de opbrengst, na aftrek van alle kosten, naar goede doelen.

Ljouwert Culinair
Leeuwarden verandert van 9 t/m 11 september in Ljouwert Culinair. Op het Oldehoofsterkerhof presenteren dit jaar 22 Friese restaurants lekkernijen.

Texel Culinair
‘Proeven op sien Tessels’ – dat is Texel Culinair op 9 t/m 11 september. In de Dorpsstraat van badplaats De Koog bereiden de chefs van maar liefst 32 brasserieën en restaurants culinaire verrassingen. Zondag is dé feestdag, waarbij een keur aan artiesten een waar straatfestival verzorgt.

Boerenmarkt Bunnik
Zaterdag 10 september vindt in Bunnik van 10-17u de eerste editie van thegreenbee boerenmarkt plaats. In de mooie tuin van de monumentale boerderij Vroeg zullen boeren en producenten uit de regio hun waren laten zien, ruiken en proeven. Het beste wat de regio te bieden heeft aan heerlijke kazen, worsten, verse groenten, fruit, zoete honing en andere mooie producten.

Bourgondisch ’s-Hertogenbosch
T/m 11 september vindt voor de 25e keer het culinaire buitenevenement Bourgondisch ’s-Hertogenbosch plaats in de schaduw van de kathedrale basiliek Sint Jan, op de Parade.

Bosch Diner (Den Bosch)
Sinds juni bereidden bewoners van de wijken in ‘s-Hertogenbosch zich voor op de grote maaltijd op de Markt tijdens een aantal wijkbijeenkomsten. Alle teams verzorgen proefdiners voor vrijwilligersinitiatieven in hun wijk. Zondag 11 september is de apotheose van deze culinaire wijkenstrijd: het Bosch Diner op de Markt. 500 mensen worden dan getrakteerd op een maal van streekproducten, bereid door stadgenoten.

24 uur cultuur (Rotterdam)
Rotterdam opent dit jaar het cultureel seizoen anders. Vanaf zaterdag 10 september 5 uur tot zondagmiddag 11 september 5 uur staat cultuur 24 uur lang in de spotlights. Daar hoort ook een goed ontbijt bij: Kaffee und Kuchen in het Museumpark (zondag van 11-13 uur), een ontbijtje in Dudok of Hotel New York, of wordt het een Krantje Croissantje in Theater Walhalla?

Gouda Culinair
Tijdens de 7e editie van Gouda Culinair, op 9, 10 en 11 september, presenteren 7 Goudse chef koks, een chocolatier en een patissier hun mooiste gerechten. Daarnaast kunt u producten uit het Groene Hart proeven en genieten van verse oesters.

Pure Markt (Amsterdam)
Op zondag 11 september is in het Amstelpark te Amsterdam weer een Pure Markt. Op deze markt vindt u pure producten, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen u informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. U kunt uw aankopen ter plekke nuttigen of mee naar huis nemen.

Beluga Beach Club (Maastricht)
Tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht organiseert tot 25 september aan de Maas de Beluga Beach Club. Compleet met clubhouse, upperdeck, loungeterras en 1.500 vierkante meter zandstrand nabij.

Restaurant zonder muren (De Bilt)

Op 13 september strijkt de Amerikaanse chef en kunstenaar Jim Denevan neer in De Bilt. Op het landgoed Vollenhoven serveert hij samen met chefkok André Rigault (Restaurant Groenland, Driebergen) een ecologisch diner.

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer