Zesty foodbites van deze week

Het verdere culinaire nieuws van afgelopen week. Met onder andere: Starbucks heeft 10 miljoen fans op Facebook, garnalen high van Prozac en eerste zilte aardappel geoogst op Texel.

-> Starbucks heeft 10 miljoen fans op Facebook
De Amerikaanse koffieketen Starbucks werd deze week het eerste merk dat 10 miljoen fans op Facebook heeft. Ook werd bekend dat popzangeres Lady Gaga deze maand de eerste persoon is met 10 miljoen fans op Facebook. (link)

-> Garnalen high van Prozac
Garnalen die vertoeven aan de Britse kust worden high van de enorme doses antidepressiva die daar aanwezig zijn. Hierdoor hebben de zeediertjes aldoor zin om naar het licht te zwemmen, wat levensgevaarlijke gevolgen kan hebben. (link)

-> Eerste zilte aardappel wordt geoogst op Texel
Voor het eerst worden er aardappelen uit zilte grond geoogst. Dit gebeurt vrijdag 16 juli 2010 op het Texelse Den Hoorn. (link)

-> Kees Koning voor 3e keer trotse winnaar Haringtest van het AD
De viswinkel in Rijswijk kreeg het cijfer 9,5. Het is de 29ste keer dat het AD het onderzoek naar de kwaliteit van haring uitvoerde. (link)

-> Eerste prognose Michelinsterren 2011
De website Knoopjelos stipt alvast de kanshebbers aan voor de Nederlandse sterrenregen van 2011. (link)

-> Maxime Buitenhof failliet
Een half jaar na de sensationele opening, is brasserie Maxime in de Pathé bioscoop aan het Buitenhof in Den Haag failliet. (link)

-> ‘Alarmerende cijfers’ drankmisbruik jeugd Kreta
In Chersonissos, een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse jongeren, gelegen op het Griekse eiland Kreta, komen veel jeugdige vakantiegangers in de problemen door overmatig alcoholgebruik. (link)

-> Aanbiedingen van alle Nederlandse supermarkten verzameld
Als eerste website toont supermarktaanbiedingen.com de aanbiedingen van alle Nederlandse supermarkten. Zelfs de plaatselijke buurtsuper. (link)

-> Amazon gaat in Duitsland ook versproducten online verkopen
De Amerikaanse webwinkel Amazon gaat in Duitsland niet alleen boeken verkopen maar ook voeding, waaronder verse producten zoals fruit, groenten en vlees. Er worden 35.000 producten online aangeboden. (link)

-> Koffiegrootheid Louis Claus overleden
Louis Claus, eigenaar van het bekende Nijmeegse café De Blonde Pater, is overleden. Hij was vooral bekend vanwege zijn passie voor koffie en leverde als mentor diverse Nederlandse koffiekampioenen af. (link)

-> Michelin komt met gids voor Chicago
Michelin heeft al een gids voor New York en San Francisco en voegt daar nu Chicago aan toe. De gids met de Michelinsterrenrestaurants van Chicago verschijnt in november. (link)

-> Internationale keuken Rotterdam groeit
In tien tot vijftien jaar tijd groeide het aantal restaurants in de stad met een internationale keuken uit van vier naar veertig, zo blijkt uit cijfers van Marketing Rotterdam. Marketing Rotterdam wil daarom de stad meer gaan verkopen als culinaire hotspot. (link)

-> ‘De Schol floreert weer’
Het bestand schollen in de Noordzee is bijna net zo groot als in de jaren ‘80. Ruim 400 duizend ton. Volgens Jan Jaap Poos, visserijbioloog bij Imares, onderdeel van Wageningen UR, heeft de verminderde visserijdruk flink aan het herstel van de populatie bijgedragen. De vissers zetten vraagtekens bij de onderzoeksmethoden. (link)

-> Bavariajurkje in museum
Het inmiddels wereldberoemde en beruchte Bavariajurkje komt zelfs in een museum te hangen. Het Amsterdams Historisch Museum (AHM) heeft een DutchDress in de collectie opgenomen. (link)

-> Chilipepers plotselinge hit in Engeland
De Britten lijken pittig eten van de ene op de andere dag ontdekt te hebben. Spaanse pepers gaan er sinds kort althans als warme broodjes over de toonbank. (link)

-> Jongeren steunen rookvrije horeca
Het draagvlak voor de invoering van het rookverbod is gestegen onder jongeren. In 2008 vond 72 procent van de jongeren de maatregel (zeer) goed en in 2010 is dat 78 procent. Dit blijkt uit cijfers van STIVORO. (link)

-> La Place levert koffiedik voor hergebruik
La Place, GRO Mushrooms en Vroegop-Windig werk samen voor het hergebruik van koffiedik van de restaurants van La Place. Koffiedik blijkt het een goede voedingsbodem te zijn voor de kweek van oesterzwammen. (link)

-> Huishoudens gooien minder afval weg
Nederlanders hebben vorig jaar een procent minder afval weggegooid dan in 2008. Gemeenten haalden per inwoner 556 kilo huishoudelijk afval op, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. (link)

-> DekaMarkt verkoopt handlijngevangen kabeljauw
De supermarktketen geeft met deze bewuste keuze verder invulling aan het begrip duurzaamheid. De vis onderscheidt zich niet alleen door zijn milieuvriendelijke vangstmethode, maar ook door versheid en kwaliteit. (link)

-> Test-Aankoop niet enthousiast over Zeeuwse mosselen
De Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft de nieuwe Zeeuwse mosselen geproefd. Die werden in Yerseke voorgesteld als een oogst van zeldzame kwaliteit. Met het vleespercentage zit het wel goed, maar over de smaak is Test-Aankoop niet enthousiast. (link)

© Zestz / Ronald de Nijs 2010

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok