Zesty foodbites van deze week

Het verdere culinaire nieuws van afgelopen week. Met onder andere: virus bedreigt Japanse Wagyu-rund, ‘kwaliteit nieuwe haring valt mee’ en Arnhem moet foodmarkthal krijgen.

-> Virus bedreigt Japanse Wagyu-rund
Het erg besmettelijke mond- en klauwzeervirus bereikte eind april het Japanse eiland Kyushu, waar de vermaarde Wagyu-runderen worden gekweekt. Overigens heeft ook onder andere Nederland een Wagyu-boerderij. (link)

-> ‘Kwaliteit haring valt mee’
Niet gelijk van superkwaliteit als vorig jaar, maar de kwaliteit van de eerste aangevoerde maatjesharing valt mee. (link)

-> Arnhem moet foodmarkthal krijgen
De gemeente Arnhem moet in het noorden een overdekte markthal bouwen om de food sector in de Gelderse stad te stimuleren. Dat zeggen projectontwikkelaar Frank Donders en City Centrum Arnhem (CCA). In Rotterdam is al een foodmarkthal in aanbouw. (link)

-> Ook je favoriete koekjesmerk zegt iets over je politieke voorkeur
Een politieke partij is ook een merk. Op Brandvoting.nl krijg je aan de hand van dertig vragen over je favoriete merken een stemadvies. (link)

-> Hapjes en cocktails trekken jongeren naar de opera
De Nederlandse Opera heeft het goed bekeken. Bouw een hip programma om de opera heen, en ook jonge mensen vinden het leuk. (link)

-> Red Bull grootste merk in pompstations
Energiedrank Red Bull is met grote afstand het grootste merk bij de Nederlandse pompshops. Het drankje boekt twee keer zoveel omzet als Coca-Cola, de nummer twee op de lijst. (link)

-> ‘Espressomachines vliegen de winkel uit’
Voor het eerst sinds het uitbreken van de economische crisis zit er weer groei in de markt voor elektronische apparatuur als mobiele telefoons, huishoudelijke apparaten en laptops. (link)

-> Geen vervolg op tv-programma Mijn Tent is Top
De populaire televisieserie ‘Mijn Tent is Top’ krijgt geen vervolg. Dit jaar is er al geen nieuwe reeks gemaakt. Televisiezender RTL en hoofdsponsor Heineken zijn dat in goed overleg overeen gekomen. (link)

-> Eten uit ‘de muur’ in een boerenschuur
De boerderij-automaat rukt op. Eerst was er alleen een bordje langs de weg; te koop: aardbeien, asperges of net wat er geteeld werd, toen kwam het boerderijwinkeltje en nu is de boerderij-automaat bezig met zijn opmars. (link)

-> Veertig striptekenaars in actie tegen de kiloknaller
Op 26 mei zijn 40 striptekenaars met een cartoon in actie gekomen tegen de ‘kiloknaller’: het extreem goedkope stuntvlees in supermarkten. De actie is een initiatief van stichting Wakker Dier. (link)

-> Chinese dierentuin zet broodje krokodil op de kaart
‘Don’t feed the animals, but feel free to feed on them in the restaurant.’ Dat is het motto van de dierentuin in Peking. De dierentuin als één grote menukaart. (link)

-> Een half miljoen Britten dagelijks met kater aan het werk
Dat blijkt uit onderzoek. Bijna een op de tien Britten gaat ten minste twee keer per week met een kater naar zijn werk. En een op de vijf geeft toe dat dit z’n neerslag heeft op het uit te voeren werk. (link)

-> Eén gebouw, negen restaurants, 1500 gasten
Op 29 mei opende The Foodspot, een restaurantencomplex langs de A2 ter hoogte van Leidsche Rijn. In het complex bevinden zich negen restaurants en er is plaats voor 1.500 gasten. Ook is er een vestiging van herenmodezaak Suitsupply. (link)

-> Cingel College biedt barista opleiding aan
Vanaf komend schooljaar biedt het Cingel Collegehaar leerlingen een barista-opleiding aan. ‘Vanaf september loopt de opleiding en we hopen dat we volgend schooljaar ook kunnen beginnen met het geven van cursussen,’ vertelt Peter Dirven namens de school. (link)

-> Jenevermuseum in zwaar weer
Minder subsidies, een sterke stijging van sociale lasten, een dalende omzet en - voor het eerst in vijf jaar - een licht dalend bezoekersaantal. Daardoor ontkomt het museum er niet aan activiteiten te staken, budgetten te verminderen en mensen te ontslaan. (link)

-> Ex-Niven Kunz duo begint eigen restaurant
Het restaurant van Niven Kunz in Rijswijk verliest een succesvol duo. Maître Mirjam Putto en chef-kok Mathieu Roza nemen per 1 juni de exploitatie van restaurant Lucifer in Wassenaar over. (link)

© Zestz / Ronald de Nijs 2010

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok