Ook Singapore krijgt Restaurant Week

Het Nederlandse concept Restaurant Week is in steeds meer landen actief. Deze week volgde Singapore.

De Restaurant Week: lunchen (drie gangen) voor 20 euro en dineren (óók drie gangen) voor 25 euro bij toprestaurants. Het is inmiddels een succesformule gebleken in Nederland. ‘Op 1 maart start de eerstvolgende Restaurant Week en we gaan nu al over de 200.000 reserveringen heen. Een nieuw record,’ vertelt Jeroen van den Brink aan Zestz.

Gestart in Amsterdam
In 2007 begon Jeroen van den Brink, onder de vlag van zijn restaurantsite DiningCity.com, met de Amsterdam Restaurant Week. Die liep zo goed, dat hetzelfde jaar nog de Week nationaal ging. Inmiddels is het concept de landsgrenzen overgegaan. Het geheim achter het succes? ‘De eenvoud van het concept: drie gangen bij toprestaurants voor 25 euro,’ zegt founder en eigenaar Van den Brink.

Slimme tactiek
Maar ook een slimme tactiek draagt bij aan het succes. ‘We zetten het concept eerst in de grote(re) steden neer om bekendheid op te bouwen. Vanuit die positie gaan wij dan verder.’ Zo kende België al een Restaurant Week voor Antwerpen en Brussel. En vanaf 7 juni is Wallonië aan de beurt.

Franchiseconcept
Achter de buitenlandse edities van Restaurant Week/DiningCity gaat een franchiseconcept schuil. ‘Vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam dragen we zorg voor alle technische zaken,’ vertelt Jeroen van den Brink. ‘De franchisenemer die in het gebied woont en bekend is, kan zich zo volledig concentreren op sales en marketing.’ De samenwerking met de verschillende locals werpt vruchten af: ‘Wij zijn inmiddels in meer dan tien landen actief.’

Wenen, Singapore…
De nieuwste loten aan de boom zijn de deze week gestarte websites voor de Wenen Restaurant Week en die voor Singapore. En ondertussen kijkt Van den Brink alweer verder: ‘Dit jaar willen we graag in Duitsland en Scandinavië beginnen. Ook zijn we naar Australië en Kaapstad aan het kijken.’

© Zestz / Ronald de Nijs 2010

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok