Restaurant Week gaat nationaal

De Amsterdam Restaurant Week, die liep van 5 t/m 11 maart, was een groot succes. Het concept wordt komende zomer uitgerold naar andere steden.
Van de 20.000 gasten die in de Amsterdam Restaurant Week een tafel reserveerden wil 96 procent zo weer uit eten gaan tijdens een volgende Restaurant Week. Dat blijkt uit onderzoek van DiningCity.com, die de week organiseerde. Helemaal verwonderlijk is dat niet: de 64 hoofdstedelijke toprestaurants boden een driegangenmenu aan voor de prijs van slechts 25 euro. Het leverde de deelnemende restaurants tezamen meer dan 1 miljoen euro aan omzet op.
Uit het onderzoek blijkt bovendien dat veel bezoekers een restaurant hebben uitgekozen op basis van het interieur. De website van DiningCity.com toont namelijk veel beeldmateriaal van de aangesloten restaurants.
Verder blijkt uit dat 82 procent van de gasten het online reserveren op prijs stelde. Nog een opmerkelijk feit uit het onderzoek: tweederde van de culinaire liefhebbers die een tafel reserveerden bestond uit vrouwen.
Komende zomer vindt er weer een Restaurant Week plaats. Nu niet alleen in Amsterdam, maar ook in Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem. Geïnteresseerde restaurants in deze nationale restaurant week kunnen zich aanmelden op restaurantweek.nl.

3 Reacties op “Restaurant Week gaat nationaal”

  1. a.verstraelen Says:

    ik zou graag deelnemen aan de restaurantweek deze zomer. Is er een lijst van deelnemende reaturants?

  2. a.verstraelen Says:

    Ik zou graag deelnemen aan de restaurantweek deze zomer. Is er een lijst van deelnemers ?
    A.verstraelen

  3. Ronald Says:

    De eerstvolgende restaurantweek vindt van 3 t/m 9 maart plaats. De deelnemende restaurants zijn te vinden op http://www.restaurantweek.nl/

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok