Jamie Oliver opent eerste kookwinkel

Eerste filiaal van Recipease heeft zijn deuren in de wijk Battersea in Londen geopend.
Met een geheel nieuw concept wil de Britse tv-kok Jamie Oliver mensen inspireren om zich te interesseren voor eten en koken. Klanten hebben drie keuzes. De eerste is de gemakkelijkste: je maakt een keuze uit de kant-en-klaar maaltijden. Recipease biedt een keuze uit bijvoorbeeld lasagna, fish pie en tiramisu.

Zelf aan de slag
Maar in tien minuten kan een klant ook zelf in de winkel een gerecht bereiden en mee naar huis nemen. De boodschappen en al het snijwerk zijn al gedaan. Wel even van tevoren boeken.
Je kan nog een stap verdergaan en een gerecht leren maken. Dat kost wat meer tijd, maar ook dit gerecht kan vervolgens mee naar huis worden genomen.
De komende twee jaar wil Jamie Oliver het concept in Groot-Brittannië uitrollen. De eerste vestiging is op 26 februari in Battersea, ten zuiden van Londen, geopend. Behalve gerechten biedt Recipease ook keukenspullen, van pepermolen tot tafelkleed.

Niet alles zit mee
Toch zit Jamie Oliver niet alles mee. Hij maakte onlangs bekent dat er in de Britse plaats Leeds toch geen Fifteen komt. Volgens Penny Newman van de Fifteen Foundation heeft dat te maken met ‘een combinatie van factoren, maar het zal niemand verbazen dat de huidige economische situatie een rol in deze beslissing heeft gespeeld’. In fifteen worden werkloze jongeren opgeleid tot kok. In Amsterdam bevindt zich de enige buitenlandse vestiging.

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok