Maille mosterd komt niet meer uit Dijon

Doek valt voor bijna 100-jarige fabriek in de Franse stad Dijon. De fabriek, opgericht in 1911, maakte mosterd voor de merken Amora en Maille. De Maille mosterd gaat terug tot de 18e eeuw, toen de grondlegger blufte dat zijn antiseptische azijn kon helpen om de pest in het zuiden van Frankrijk buiten de deur te houden. Unilever, sinds 2000 eigenaar van Maille, trekt de stekker eruit omdat de fabriek in Dijon niet meer rendabel is. Sinds 2002 was de productie met 42 procent afgenomen. In de regio Bourgondië sluiten nog twee Amora-Maille-fabrieken hun deuren. De productie van de mosterd verhuist naar Chevigny-Saint-Sauveur.

[bron: Guardian]

© Zestz 2008

2 Reacties op “Maille mosterd komt niet meer uit Dijon”

  1. Wauters Paulette Says:

    We gebruikten in onze zaak de Tubes van 250 ml mosterd van Maille.Weet iemand waar ik die nu nog kan krijgen?

  2. Dustin Hartman Says:

    De tubes weet ik niet, maar ik weet wel dat u de mosterd van Maille kunt u nog wel krijgen in potten van 500gr. en 800gr o.a. bij de Hanos, Makro en bij de Kweker.

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok