Maille mosterd komt niet meer uit Dijon
Doek valt voor bijna 100-jarige fabriek in de Franse stad Dijon. De fabriek, opgericht in 1911, maakte mosterd voor de merken Amora en Maille. De Maille mosterd gaat terug tot de 18e eeuw, toen de grondlegger blufte dat zijn antiseptische azijn kon helpen om de pest in het zuiden van Frankrijk buiten de deur te houden. Unilever, sinds 2000 eigenaar van Maille, trekt de stekker eruit omdat de fabriek in Dijon niet meer rendabel is. Sinds 2002 was de productie met 42 procent afgenomen. In de regio Bourgondië sluiten nog twee Amora-Maille-fabrieken hun deuren. De productie van de mosterd verhuist naar Chevigny-Saint-Sauveur.
[bron: Guardian]
© Zestz 2008
december 27th, 2008 at 6:45 pm
We gebruikten in onze zaak de Tubes van 250 ml mosterd van Maille.Weet iemand waar ik die nu nog kan krijgen?
januari 3rd, 2009 at 3:58 pm
De tubes weet ik niet, maar ik weet wel dat u de mosterd van Maille kunt u nog wel krijgen in potten van 500gr. en 800gr o.a. bij de Hanos, Makro en bij de Kweker.