Eerste nationale Restaurant Week trekt 87.000 bezoekers

401 deelnemende restaurants boeken tezamen een omzet van 4 miljoen euro.

De Restaurant Week biedt een gouden formule met een driegangendiner voor 25 euro en een lunch voor 20 euro. Na twee succesvolle edities besloot organisator DingingCity.com dit jaar voor het eerst nationaal te gaan. 401 restaurants, waaronder verschillende met Michelinsterren, verwelkomden van 3 tot 9 maart 87.000 bezoekers.

Goede doel
Het merendeel van de dinerende gasten doneerde tijdens de Restaurant Week één euro voor Child at Venture. Deze organisatie, opgericht door cabaretier Jan Jaap van der Wal, ondersteunt het ondernemerschap bij jongeren in de Derde Wereld. Bovendien werd voor aanvang van de Restaurant Week door verschillende restauranthouders al 5000 euro gedoneerd.

Gestart met 20.000 bezoekers
De eerste Restaurant Week in maart 2007 richtte zich op Amsterdam en trok 20.000 bezoekers. Een tweede volgende nog hetzelfde jaar. De Restaurant Week eind augustus 2007 richtte zich behalve op Amsterdam ook op Den Haag, Rotterdam, regio Haarlem en regio Utrecht/’t Gooi. De week trok 75.000 culinaire liefhebbers naar ruim 200 restaurants. De horeca zette 3 miljoen euro om, drie keer zoveel als de eerste editie.

Antwerpen en Brussel
De eerstvolgende Nederlandse editie gaat van start op 25 augustus. En vanaf 2 juni zal de Restaurant Week de zuiderburen aandoen. Ditmaal naast Antwerpen, voor het eerst, ook Brussel.

© Zestz 2008

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok