Openluchtmuseum Arnhem brouwt eigen bier

Het bier wordt gebrouwen in de voormalige Brabantse bierbrouwerij De Roskam uit Ulvenhout.

Sinds 20 december schenkt het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem twee eigen biertjes: een witbier en een helder frisse pilsener. Ook is het bier voor thuisgebruik verkrijgbaar; het wordt geleverd in stenen kruiken.

Sibnds 1922 niet meer in bedrijf
Het museumbier wordt gebrouwen in de eigen brouwerij. Of beter gezegd: in de voormalige Brabantse bierbrouwerij De Roskam uit Ulvenhout die meer dan een halve eeuw geleden werd overgeplaatst naar het Openluchtmuseum. De brouwerij, die in 1922 haar activiteiten had gestaakt, was in het museumpark nog niet eerder in bedrijf.
[bron: TourPress]

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok