De Bijbel gaat culinair

Op 28 november wordt in Zwolle Bijbels Culinair gepresenteerd. Het boek biedt recepten, informatie en verhalen uit de tijd van de Bijbel.

Als Han Wilmink geen predikant zou zijn geworden, was hij nu kok geweest. Nu kookt hij in z’n vrije tijd en is hij actief in de Slowfoodbeweging.
Werk en hobby combineert hij nu in Bijbels Culinair. In tien hoofdstukken neemt hij de lezer steeds mee door een periode uit de bijbel. Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en informatie over diverse producten geeft hij in elk hoofdstuk recepten voor een (meer)gangenmenu of buffet, voorzien van een wijnadvies.

‘Geen preek hoor, alles is makkelijk verteerbaar’
‘Ik wil mensen niet alleen laten eten, maar ook een boodschap meegeven,’ vertelt de auteur aan dagblad de Stentor. ‘Er zit heel veel symboliek in spijzen. Er zit een verhaal achter eten. Ik wil dat verhaal vertellen aan de hand van anekdotes, Joodse sprookjes en de spirituele achtergrond van wat de bijbel ons aanreikt. Geen preek hoor, alles is makkelijk verteerbaar.’

Voorwoord van Jonnie en Thérèse Boer
Jonnie en Thérèse Boer van sterrenrestaurant De Librije schreven een voorwoord. Daarnaast heeft ook kok Paul Stegeman van ‘t Pestengasthuys een bijdrage aan het boek geleverd.

Bijbelse hapjes
Op 28 november vindt om 19 uur de boekpresentatie plaats bij boekhandel Westerhof in Zwolle. Han Wilmink vertelt hier over de totstandkoming van het boek. Bezoekers kunnen ook proeven van Bijbelse hapjes uit het boek.

Bijbels culinair, kookboek bijbelse gerechten die smaken. H. Wilmink. Uitgeverij Kok. 27,50 euro

Een Reactie op “De Bijbel gaat culinair”

  1. JM Pauw Says:

    Leuk boek! Binnenkort gaan we een keer met vrienden bijbels eten…

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok