Pascal Jalhaij alweer weg bij Palace Hotel

November 2005 ging topkok Pascal Jalhaij bij restaurant Chatillon van het Palace hotel in Noordwijk aan Zee aan de slag. Nu vertrekt hij alweer – en neemt het hele kookteam mee.
Volgens een persverklaring van het Palace Hotel verlaat Patron Cuisinier Jalhaij op 1 oktober het Palace Hotel ‘met bloedend hart’. Hij zou zijn Amsterdamse gasten te veel missen. Bij Restaurant Vermeer in Amsterdam kookte Jalhaij in een paar jaar tijd twee Michelinsterren bij elkaar.
‘Hij is verknocht aan Amsterdam,’ licht Eugene de la Croix toe. De la Croix trad twee weken geleden aan als nieuwe topman van het Palace Hotel. ‘Noordwijk is geen Amsterdam. Hij (Jalhaij, red.] zag oude gasten te weinig terugkomen. Gisteren heeft hij het besluit genomen, al speelde het al een paar maanden. Zijn vertrek heeft helemaal niets te maken met mijn komst.’
Restaurant Chatillon krijgt vanaf volgende maand haar oude bestemming als private dining terug. En chefs, cateraars en private kookclubs, kunnen, aldus de kersverse topman, de ruimte huren.
Zibb.nl meldt dat Jalhaij, volgens eigen zeggen, op heel korte termijn een eigen restaurant in Amsterdam begint. Hij doet dat samen met zijn huidige maître Stephan Knecht.
[via Zibb.nl]

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok